Dat maakten de staatsmedia bekend.

De pels, bijna tien kilo vlees, vier botten en de galblaas van een panda werden enkele maanden geleden aangetroffen, waarna de speurders een onderzoek zijn gestart naar de illegale handel. Bij het onderzoek kwamen twee broers in het vizier. Zij zouden het vrouwelijke dier in de buurt van Zhaotong, in de zuidelijke provincie Yunnan, hebben doodgeschoten.

De pels van de panda, zoals de politie hem toonde, BELGA
De pels van de panda, zoals de politie hem toonde © BELGA

Delicatesse

De andere verdachten zouden betrokken zijn bij de verkoop van delen van de panda. Heel wat Chinezen schrijven een therapeutische waarde toe aan delen van deze planteneter, meer bepaald de galblaas. Het vlees wordt beschouwd als een delicatesse. Maar de illegale handel in pandavlees is toch erg zeldzaam, want het dier wordt in China ook beschouwd als een "nationaal symbool". De panda is een erg bedreigde diersoort, er zouden in China, de enige plaats waar het dier voorkomt, nog slechts 1.800 dieren in het wild leven.

In de late jaren 1980 was de handel in pandavlees meer een probleem. Op korte tijd werden er toen 200 mensen gearresteerd met in totaal 150 pelsen. Negen mensen werden toen tot levenslang veroordeeld, 33 kregen gevangenisstraffen van tien jaar of meer.

(Belga/RR)

Dat maakten de staatsmedia bekend. De pels, bijna tien kilo vlees, vier botten en de galblaas van een panda werden enkele maanden geleden aangetroffen, waarna de speurders een onderzoek zijn gestart naar de illegale handel. Bij het onderzoek kwamen twee broers in het vizier. Zij zouden het vrouwelijke dier in de buurt van Zhaotong, in de zuidelijke provincie Yunnan, hebben doodgeschoten. De andere verdachten zouden betrokken zijn bij de verkoop van delen van de panda. Heel wat Chinezen schrijven een therapeutische waarde toe aan delen van deze planteneter, meer bepaald de galblaas. Het vlees wordt beschouwd als een delicatesse. Maar de illegale handel in pandavlees is toch erg zeldzaam, want het dier wordt in China ook beschouwd als een "nationaal symbool". De panda is een erg bedreigde diersoort, er zouden in China, de enige plaats waar het dier voorkomt, nog slechts 1.800 dieren in het wild leven.In de late jaren 1980 was de handel in pandavlees meer een probleem. Op korte tijd werden er toen 200 mensen gearresteerd met in totaal 150 pelsen. Negen mensen werden toen tot levenslang veroordeeld, 33 kregen gevangenisstraffen van tien jaar of meer. (Belga/RR)