Tot nu toe hebben wij hetgeen de natuur ons geeft als een verworvenheid beschouwd, zonder in te zien dat de diensten die de natuur ons biedt ons een prijs geven. Wanneer we ze vernietigen, zal ons dit zeer duur kosten", zei milieuminister Caroline Spelman tegenover de BBC over het door de regering bestelde rapport. Ze voegde eraan toe dat het van pas zal komen voor toekomstige keuzes van de regering.

De auteurs van de "evaluatie van het Brits nationaal ecosysyeem" zijn vertrokken van de vaststelling dat tot nu toe enkel de handelswaarde van goederen meetelde en dat milieubescherming enkel in termen van kosten werd gezien. Het rapport van 2.000 bladzijden werpt daarentegen licht op de verborgen waarde van de natuur in Groot-Brittannië, in economische termen een "korf van meerdere miljarden".

Zo is het beschikken over een woonst met zicht op een groene ruimte in termen van gezondheid jaarlijks 300 pond per jaar en persoon waard. (Belga)

Tot nu toe hebben wij hetgeen de natuur ons geeft als een verworvenheid beschouwd, zonder in te zien dat de diensten die de natuur ons biedt ons een prijs geven. Wanneer we ze vernietigen, zal ons dit zeer duur kosten", zei milieuminister Caroline Spelman tegenover de BBC over het door de regering bestelde rapport. Ze voegde eraan toe dat het van pas zal komen voor toekomstige keuzes van de regering. De auteurs van de "evaluatie van het Brits nationaal ecosysyeem" zijn vertrokken van de vaststelling dat tot nu toe enkel de handelswaarde van goederen meetelde en dat milieubescherming enkel in termen van kosten werd gezien. Het rapport van 2.000 bladzijden werpt daarentegen licht op de verborgen waarde van de natuur in Groot-Brittannië, in economische termen een "korf van meerdere miljarden". Zo is het beschikken over een woonst met zicht op een groene ruimte in termen van gezondheid jaarlijks 300 pond per jaar en persoon waard. (Belga)