Momenteel leven er meer dan 700 beren in het Yellowstone natuurpark. Dat is een hoog aantal, zeker in vergelijking met de 136 die er nog waren in 1975. Sinds dat jaar zijn de beren echter beschermd en groeide hun populatie gestaag.

De U.S. Fish and Wildlife Service is trots op die verwezenlijking, maar zegt wel dat het ecosysteem in de regio nu "bijna aan haar maximumcapaciteit voor beren" zit. Daarom vroeg de organisatie nu de grizzly's van de lijst met beschermde diersoorten te halen.

600

De organisatie wil het aantal beren in het gebied terugbrengen op 600. Wanneer dat aantal behaald is, zal de publieke jacht op de beren weer stoppen. Of het voorstel van de U.S. Fish and Wildlife Service er ook daadwerkelijk zal komen, wordt eind dit jaar bepaald.

In 2011 vielen in het park twee dodelijke slachtoffers bij aanvallen door beren. (EK)

Momenteel leven er meer dan 700 beren in het Yellowstone natuurpark. Dat is een hoog aantal, zeker in vergelijking met de 136 die er nog waren in 1975. Sinds dat jaar zijn de beren echter beschermd en groeide hun populatie gestaag. De U.S. Fish and Wildlife Service is trots op die verwezenlijking, maar zegt wel dat het ecosysteem in de regio nu "bijna aan haar maximumcapaciteit voor beren" zit. Daarom vroeg de organisatie nu de grizzly's van de lijst met beschermde diersoorten te halen. De organisatie wil het aantal beren in het gebied terugbrengen op 600. Wanneer dat aantal behaald is, zal de publieke jacht op de beren weer stoppen. Of het voorstel van de U.S. Fish and Wildlife Service er ook daadwerkelijk zal komen, wordt eind dit jaar bepaald. In 2011 vielen in het park twee dodelijke slachtoffers bij aanvallen door beren. (EK)