De Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser is neergeschoten toen hij in Kenia werd overvallen. Hij werd geraakt door vijf kogels. Een daarvan raakte zijn nekwervel, waardoor hij verlamd is

De fotograaf is in Kenia om daar foto's van de wilde natuur te maken. Hij verbleef op een camping in Nairobi. Hij was met Belgische vrienden uit eten geweest in de stad. Bij terugkomst op de camping werd de groep belaagd. De overvallers zijn voor zover bekend nog niet opgepakt.

De Visser ligt in een ziekenhuis in Nairobi. Hij is geopereerd om drie kogels uit zijn buik te halen. Een andere kogel trof zijn linkeroog. Dat was zijn enige goede oog, rechts was hij al vrijwel blind door een ongeluk in zijn kinderjaren.

De Visser maakte onlangs in Oeganda een reeks fotos van een leeuwin die medelijden heeft met een baby antilope. Nadat de leeuwin de moeder van het beestje had gedood, adopteerde ze de antilope.. De foto's kwamen wereldwijd in het nieuws. (EE)

De Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser is neergeschoten toen hij in Kenia werd overvallen. Hij werd geraakt door vijf kogels. Een daarvan raakte zijn nekwervel, waardoor hij verlamd is De fotograaf is in Kenia om daar foto's van de wilde natuur te maken. Hij verbleef op een camping in Nairobi. Hij was met Belgische vrienden uit eten geweest in de stad. Bij terugkomst op de camping werd de groep belaagd. De overvallers zijn voor zover bekend nog niet opgepakt. De Visser ligt in een ziekenhuis in Nairobi. Hij is geopereerd om drie kogels uit zijn buik te halen. Een andere kogel trof zijn linkeroog. Dat was zijn enige goede oog, rechts was hij al vrijwel blind door een ongeluk in zijn kinderjaren. De Visser maakte onlangs in Oeganda een reeks fotos van een leeuwin die medelijden heeft met een baby antilope. Nadat de leeuwin de moeder van het beestje had gedood, adopteerde ze de antilope.. De foto's kwamen wereldwijd in het nieuws. (EE)