Mama Betina zette het stevige jong van iets meer dan 30 kg maandagavond zonder problemen op de wereld, laat het dierenpark bij Mechelen weten in een persbericht. Moeder en dochter zijn vanaf vandaag te bewonderen.

Noni is de Afrikaanse naam voor de nieuwkomer, wat geschenk van God betekent.

Bedreigd

In totaal wonen er in Planckendael nu vijf grévyzebra's. De dieren zijn bedreigd en de zoo neemt actief deel aan het Europees kweekprogramma.

Noni is het eerste jong in Planckendael van hengst Chris, die vorig jaar arriveerde als nieuwe kweekhengst. Betina daarentegen is met deze geboorte niet aan haar proefstuk toe. Noni is haar vierde veulen.

In Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia zijn er nog ongeveer 2.500 grévyzebra's over. Ze zijn de grootste van alle zebra's en de enige die bedreigd zijn. In 30 jaar tijd is hun aantal met 80 procent verminderd. (Belga/KVDA)

Mama Betina zette het stevige jong van iets meer dan 30 kg maandagavond zonder problemen op de wereld, laat het dierenpark bij Mechelen weten in een persbericht. Moeder en dochter zijn vanaf vandaag te bewonderen.Noni is de Afrikaanse naam voor de nieuwkomer, wat geschenk van God betekent. Bedreigd In totaal wonen er in Planckendael nu vijf grévyzebra's. De dieren zijn bedreigd en de zoo neemt actief deel aan het Europees kweekprogramma. Noni is het eerste jong in Planckendael van hengst Chris, die vorig jaar arriveerde als nieuwe kweekhengst. Betina daarentegen is met deze geboorte niet aan haar proefstuk toe. Noni is haar vierde veulen. In Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia zijn er nog ongeveer 2.500 grévyzebra's over. Ze zijn de grootste van alle zebra's en de enige die bedreigd zijn. In 30 jaar tijd is hun aantal met 80 procent verminderd. (Belga/KVDA)