Honderden slachtoffers in het centrum van China kregen een aanval van anaphylactische shock en nierfalen na een steek van de giftige angel die zo'n 6 mm lang is en een krachtig gif injecteert.

De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de stad Ankang, waar 19 mensen stierven, 22 anderen lieten het leven in twee aanpalende steden.

De meeste andere slachtoffers waren hoofdzakelijk werkzaam op het veld in landelijke gebieden. 37 mensen liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis, zo meldt de krant The Independent.

De Chinese autoriteiten hebben speciaal opgeleide teams ingezet om de slachtoffers te helpen.

De Aziatische hoornaar is 's werelds grootste horzel. Het insect is zo'n 5 cm lang en heeft een spanwijdte van zo'n 7,5 cm. De moordzuchtige insecten zijn het meest agressief wanneer ze paren en migreren in september en oktober. Ook het drogere en warmere weer zou bijdragen aan de felheid van de aanvallen. (TE)

Honderden slachtoffers in het centrum van China kregen een aanval van anaphylactische shock en nierfalen na een steek van de giftige angel die zo'n 6 mm lang is en een krachtig gif injecteert. De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de stad Ankang, waar 19 mensen stierven, 22 anderen lieten het leven in twee aanpalende steden. De meeste andere slachtoffers waren hoofdzakelijk werkzaam op het veld in landelijke gebieden. 37 mensen liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis, zo meldt de krant The Independent. De Chinese autoriteiten hebben speciaal opgeleide teams ingezet om de slachtoffers te helpen. De Aziatische hoornaar is 's werelds grootste horzel. Het insect is zo'n 5 cm lang en heeft een spanwijdte van zo'n 7,5 cm. De moordzuchtige insecten zijn het meest agressief wanneer ze paren en migreren in september en oktober. Ook het drogere en warmere weer zou bijdragen aan de felheid van de aanvallen. (TE)