In Engeland zijn al 760 mensen bezweken onder de warmte. Statistieken tonen dat de hitte aanhoudt en het dodental dus nog kan oplopen.

Onderzoekers van de Londense School voor Hygiëne en Tropische Geneeskunde berekende dat tussen de 540 en 760 sterfgevallen zijn toe te schrijven aan de aanhoudende hitte, schrijft de Britse krant The Telegraph.

Engeland kampt sinds 6 juli met tropische temperaturen en volgens de weersvoorspellingen is afkoeling nog niet in zicht. Ook volgende week stijgen de temperaturen overdag tot 30 graden Celsius en meer.

Ambulancedienst 30 procent meer oproepen

"Deze cijfers verontrusten ons", aldus Professor Virginia Murray, verantwoordelijk voor de publieke gezondeheid van Londen. "Vooral personen met een zwakker gezondeheid, lopen het risico te bezwijken onder de hitte."

De Londense ambulancedienst ontvangt tot dertig procent meer noodoproepen dan tijdens een 'normale' zomer. (AVE)

In Engeland zijn al 760 mensen bezweken onder de warmte. Statistieken tonen dat de hitte aanhoudt en het dodental dus nog kan oplopen.Onderzoekers van de Londense School voor Hygiëne en Tropische Geneeskunde berekende dat tussen de 540 en 760 sterfgevallen zijn toe te schrijven aan de aanhoudende hitte, schrijft de Britse krant The Telegraph. Engeland kampt sinds 6 juli met tropische temperaturen en volgens de weersvoorspellingen is afkoeling nog niet in zicht. Ook volgende week stijgen de temperaturen overdag tot 30 graden Celsius en meer. Ambulancedienst 30 procent meer oproepen"Deze cijfers verontrusten ons", aldus Professor Virginia Murray, verantwoordelijk voor de publieke gezondeheid van Londen. "Vooral personen met een zwakker gezondeheid, lopen het risico te bezwijken onder de hitte." De Londense ambulancedienst ontvangt tot dertig procent meer noodoproepen dan tijdens een 'normale' zomer. (AVE)