Met meer dan 955 mm neerslag in Ukkel is 2012 nu al het natste jaar sinds 2002. Toen werd 1077 mm neerslag gemeten in Ukkel, meldt weerman David Dehenauw. Weerman Eddy De Mey zegt dat we ook dicht bij het maandrecord voor december op vlak van neerslag zitten.

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) maakt na nieuwjaar de definitieve cijfers bekend. Dehenauw meldt dat vooral de maanden juni, juli, oktober en december tot het natte jaar bijdragen. De Mey voegt daaraan toe dat alle maanden behalve februari, maart en november natter waren dan normaal.

In Ukkel is al meer dan 955 mm neerslag afgetapt. Een gewoon jaar levert slechts 852 mm op, aldus Dehenauw. Het natste plekje in ons land was Buzenol in Luxemburg, met 1.250 mm neerslag. Bevekom is dan weer het droogste station met afgerond 660 mm.

De Mey kondigt ook aan dat december van dit jaar op vlak van neerslag in de buurt komt van het absolute record voor die maand, namelijk december 1999. Toen werd 171,9 mm neerslag gemeten. Na nieuwjaar weten we dus of dat record al dan niet gehaald werd. (Belga/INM)

Met meer dan 955 mm neerslag in Ukkel is 2012 nu al het natste jaar sinds 2002. Toen werd 1077 mm neerslag gemeten in Ukkel, meldt weerman David Dehenauw. Weerman Eddy De Mey zegt dat we ook dicht bij het maandrecord voor december op vlak van neerslag zitten. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) maakt na nieuwjaar de definitieve cijfers bekend. Dehenauw meldt dat vooral de maanden juni, juli, oktober en december tot het natte jaar bijdragen. De Mey voegt daaraan toe dat alle maanden behalve februari, maart en november natter waren dan normaal. In Ukkel is al meer dan 955 mm neerslag afgetapt. Een gewoon jaar levert slechts 852 mm op, aldus Dehenauw. Het natste plekje in ons land was Buzenol in Luxemburg, met 1.250 mm neerslag. Bevekom is dan weer het droogste station met afgerond 660 mm. De Mey kondigt ook aan dat december van dit jaar op vlak van neerslag in de buurt komt van het absolute record voor die maand, namelijk december 1999. Toen werd 171,9 mm neerslag gemeten. Na nieuwjaar weten we dus of dat record al dan niet gehaald werd. (Belga/INM)