Een witte kerst is in New York geen uitzondering. De gemiddelde temperatuur in december in New York schommelt tussen -1 en 5 graden Celsius. Maar daar is op dit moment geen sprake van, het is daarentegen terrasjesweer in the Big Apple.

Gisteren werden er temperaturen tot 21.5 graden Celsius gemeten. Zo werd 22 december 2013 de warmste ooit. Het vorige warmterecord dateert van 1998, toen werd het op 22 december 17 graden.

Sneeuwstorm

Terwijl krijgen andere delen van de Verenigde Staten af te rekenen met ijzige temperaturen en sneeuwstormen. Als gevolg daarvan zitten in Michigan en het noorden van de staat New York 400.000 mensen zonder stroom.

Sneeuwstorm in Canada , Reuters
Sneeuwstorm in Canada © Reuters

Ook het Oosten van Canada wordt getroffen door een winterstorm. Als gevolg daarvan zaten in Toronto alleen al meer dan 250.000 mensen zonder elektriciteit.

Verschillende Canadese provincies worden geplaagd door felle wind, sneeuw en ijzel. Op veel plaatsen kwam het weg- en luchtverkeer tot stilstand. (AVE)

Een witte kerst is in New York geen uitzondering. De gemiddelde temperatuur in december in New York schommelt tussen -1 en 5 graden Celsius. Maar daar is op dit moment geen sprake van, het is daarentegen terrasjesweer in the Big Apple. Gisteren werden er temperaturen tot 21.5 graden Celsius gemeten. Zo werd 22 december 2013 de warmste ooit. Het vorige warmterecord dateert van 1998, toen werd het op 22 december 17 graden.Terwijl krijgen andere delen van de Verenigde Staten af te rekenen met ijzige temperaturen en sneeuwstormen. Als gevolg daarvan zitten in Michigan en het noorden van de staat New York 400.000 mensen zonder stroom.