Wim Vandenbussche

In een opiniestuk doen een aantal verenigingen van 'de Vlaamse Beweging' hun beklag over een mogelijke toename van het aantal Engelstalige opleidingen in het Vlaamse hoger onderwijs. VUB-professor Wim Vandenbussche miste wat nuance en reageert.

Vrije Tribune

De lerarenorganisatie Oproep voor een democratische school (Ovds) lanceert een petitie 'Ambitie én sociale gelijkheid voor ons onderwijs'. De petitie wordt ondersteund door een honderdtal personaliteiten uit de Vlaamse en Franstalige onderwijswereld.

Er zijn dit academiejaar 259.017 inschrijvingen geteld voor de basisopleidingen en schakelprogramma's van het hoger onderwijs. Dat zijn er bijna 8% meer dan vorig academiejaar. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Steve Vandenberghe (SP.A)

'Zolang leerkrachten en directeurs zich niet kunnen concentreren op datgene wat telt, namelijk de leerling, kunnen we nog oeverloos discussiëren over de achteruitgang van ons onderwijs. Het zal geen sikkepit beteren', schrijft Vlaams volksvertegenwoordiger Steve Vandenberghe (SP.A) over de geplande besparingen in het onderwijs.

Hoewel Katholiek Onderwijs Vlaanderen een lesuur Nederlands schrapte uit zijn modellessentabel voor de eerste graad van het secundair onderwijs, vangen de meeste scholen van de koepel dat op door een of meerdere van de vijf uren waarover ze zelf kunnen beslissen, in te zetten. Dat zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen maandag op basis van een steekproef bij 372 scholen.