Een satelliet van Google Maps heeft enkele geheimzinnige patronen in de Gobi-woestijn in China blootgelegd. De vreemde doolhofpatronen zijn te zien op de grens van de provincies Gansu en Xinjiang in het noordwesten van China, wellicht niet toevallig een gebied dat door China gebruikt wordt voor militaire en nucleaire doeleinden, alsook voor het bouwen van ruimtetuigen.

De onduidelijkheid over hoe de structuren gemaakt zijn (geschilderd of gegraven), draagt bij tot het mysterie. Naast de gebruikelijke theorieën over de komst van buitenaards leven, circuleren ook heel wat andere mogelijke verklaringen op het internet.

Enkele ongeruste internetgebruikers hebben de woestijnpatronen al vergeleken met de stedenkaarten van verschillende Amerikaanse steden uit vrees dat er militaire doeleinden achter zouden steken. Op bepaalde beelden zijn bij het inzoomen inderdaad vliegtuigen en uitgebrande auto's te zien, wat er op wijst dat er militaire doeleinden mee gemoeid zijn.

Ook wordt niet uitgesloten dat het hier om het werk van grappenmakers of hackers gaat. (TE)

Een satelliet van Google Maps heeft enkele geheimzinnige patronen in de Gobi-woestijn in China blootgelegd. De vreemde doolhofpatronen zijn te zien op de grens van de provincies Gansu en Xinjiang in het noordwesten van China, wellicht niet toevallig een gebied dat door China gebruikt wordt voor militaire en nucleaire doeleinden, alsook voor het bouwen van ruimtetuigen. De onduidelijkheid over hoe de structuren gemaakt zijn (geschilderd of gegraven), draagt bij tot het mysterie. Naast de gebruikelijke theorieën over de komst van buitenaards leven, circuleren ook heel wat andere mogelijke verklaringen op het internet. Enkele ongeruste internetgebruikers hebben de woestijnpatronen al vergeleken met de stedenkaarten van verschillende Amerikaanse steden uit vrees dat er militaire doeleinden achter zouden steken. Op bepaalde beelden zijn bij het inzoomen inderdaad vliegtuigen en uitgebrande auto's te zien, wat er op wijst dat er militaire doeleinden mee gemoeid zijn. Ook wordt niet uitgesloten dat het hier om het werk van grappenmakers of hackers gaat. (TE)