Het beeld van een vrijend koppeltje temidden van een charge van politiemensen tijdens rellen vorige week in Vancouver is een wereldwijde hit op internet. Het afgelopen weekend was de iconische foto onderwerp van speculatie. Een meerderheid van de surfers geloofde dat het beeld getrukeerd was.

Een video op YouTube toont nu aan dat dit niet zo is. Het gaat bovendien ook niet om een vrijend koppeltje, maar om een jongeman die hulp biedt aan een vrouw die gevallen is en gewond lijkt te zijn, zoals eerder deze week al bekend raakte. De bewegende beelden tonen duidelijk wat er vooraf ging aan de beroemde scène.

Wat er dus echt te zien is op de foto, is de Australiër Scott Jones die hulp biedt aan zijn vriendin Alex Thomas die door een politieman met een wapenstok en een schild tegen de grond is geslagen. Het koppel is in paniek doordat het ongewild terecht kwam tussen oproerpolitie en betogers.

Scott Jones en Alex Thomas hebben van media wereldwijd veel geld aangeboden gekregen om hun verhaal te doen. Tot nu toe weigerden ze omdat ze geen zin hadden in extra stress. Ze hebben intussen wel een publiciteitsbureau in de arm genomen. De kans bestaat dat ze binnenkort toch opduiken met hun persoonlijke versie van hun verhaal.

'Scott ambieert een carrière als stand up comedian,' zegt zijn woordvoerder. 'Het zou voor hem een geweldige springplank zijn als hij zijn verhaal deed in de media.' (EE)

Het beeld van een vrijend koppeltje temidden van een charge van politiemensen tijdens rellen vorige week in Vancouver is een wereldwijde hit op internet. Het afgelopen weekend was de iconische foto onderwerp van speculatie. Een meerderheid van de surfers geloofde dat het beeld getrukeerd was. Een video op YouTube toont nu aan dat dit niet zo is. Het gaat bovendien ook niet om een vrijend koppeltje, maar om een jongeman die hulp biedt aan een vrouw die gevallen is en gewond lijkt te zijn, zoals eerder deze week al bekend raakte. De bewegende beelden tonen duidelijk wat er vooraf ging aan de beroemde scène. Wat er dus echt te zien is op de foto, is de Australiër Scott Jones die hulp biedt aan zijn vriendin Alex Thomas die door een politieman met een wapenstok en een schild tegen de grond is geslagen. Het koppel is in paniek doordat het ongewild terecht kwam tussen oproerpolitie en betogers. Scott Jones en Alex Thomas hebben van media wereldwijd veel geld aangeboden gekregen om hun verhaal te doen. Tot nu toe weigerden ze omdat ze geen zin hadden in extra stress. Ze hebben intussen wel een publiciteitsbureau in de arm genomen. De kans bestaat dat ze binnenkort toch opduiken met hun persoonlijke versie van hun verhaal. 'Scott ambieert een carrière als stand up comedian,' zegt zijn woordvoerder. 'Het zou voor hem een geweldige springplank zijn als hij zijn verhaal deed in de media.' (EE)