Milquet heeft zaterdag een tv-interview met de RTBF bruusk afgebroken. Het interview gebeurde in de marge van een gezinsdag die CDH organiseerde in Chevetogne, ten zuiden van Namen. De interviewer stelde Milquet een kritische vraag over de manier waarop ze het CDH zou leiden.

Milquet, die als voorzitster eind augustus wordt opgevolgd door Waals minister Benoît Lutgen, zou volgens bronnen binnen de partij meer en meer in vraag gesteld worden. Zo zou ze de partij te autoritair en chaotisch leiden.

Psychiatrische analyse

Maar toen de RTBF-journaliste Milquet om een reactie vroeg, stapte de CDH-voorzitster weg van de camera. "Maken jullie iets over de gezinnen, of is dit een psychiatrische analyse? ", aldus Milquet. De

CDH-politica betreurt dat men zich baseert op anonieme commentaren van enkele "lafhartigen" om een analyse te maken die niet overeenstemt met de werkelijkheid. "U mag alle politieke verantwoordelijken die hier zijn daarover ondervragen, ze zullen u hetzelfde zeggen", aldus Milquet. (Belga)

Milquet heeft zaterdag een tv-interview met de RTBF bruusk afgebroken. Het interview gebeurde in de marge van een gezinsdag die CDH organiseerde in Chevetogne, ten zuiden van Namen. De interviewer stelde Milquet een kritische vraag over de manier waarop ze het CDH zou leiden. Milquet, die als voorzitster eind augustus wordt opgevolgd door Waals minister Benoît Lutgen, zou volgens bronnen binnen de partij meer en meer in vraag gesteld worden. Zo zou ze de partij te autoritair en chaotisch leiden. Psychiatrische analyse Maar toen de RTBF-journaliste Milquet om een reactie vroeg, stapte de CDH-voorzitster weg van de camera. "Maken jullie iets over de gezinnen, of is dit een psychiatrische analyse? ", aldus Milquet. De CDH-politica betreurt dat men zich baseert op anonieme commentaren van enkele "lafhartigen" om een analyse te maken die niet overeenstemt met de werkelijkheid. "U mag alle politieke verantwoordelijken die hier zijn daarover ondervragen, ze zullen u hetzelfde zeggen", aldus Milquet. (Belga)