'Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog het Witte Huis zou kunnen bezoeken,' zegt een zeer enthousiaste Virginia McLaurin tegen het Amerikaanse presidentspaar. McLaurin werd uitgenodigd in het kader van Black History Month: tijdens die maand worden in de VS, Canada en Groot-Brittannië belangrijke figuren en gebeurtenissen in de Afrikaanse diaspora gevierd.

De 106 jaar oude McLaurin was zo enthousiast toen ze zondag in het Witte Huis de Amerikaanse president Barack Obama en first lady Michelle ontmoette, dat ze spontaan met hen begon te dansen. De kwieke McLaurin slaakte een kreet van vreugde (let vooral op de 'Wooooo') en benadrukte - terwijl ze Barack en Michelle's handen vasthield - hoe blij ze was om de eerste zwarte president van de VS te ontmoeten. 'Ik ben hier om zwarte geschiedenis te vieren', zei ze.

McLaurin werd in 1909 geboren in de zuidelijke staat South Carolina.

What's the secret to still dancing at 106? Watch 106-year-old Virginia McLaurin fulfill her dream of visiting the White House and meeting President Obama. #BlackHistoryMonth

Geplaatst door The White House op zondag 21 februari 2016
'Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog het Witte Huis zou kunnen bezoeken,' zegt een zeer enthousiaste Virginia McLaurin tegen het Amerikaanse presidentspaar. McLaurin werd uitgenodigd in het kader van Black History Month: tijdens die maand worden in de VS, Canada en Groot-Brittannië belangrijke figuren en gebeurtenissen in de Afrikaanse diaspora gevierd. De 106 jaar oude McLaurin was zo enthousiast toen ze zondag in het Witte Huis de Amerikaanse president Barack Obama en first lady Michelle ontmoette, dat ze spontaan met hen begon te dansen. De kwieke McLaurin slaakte een kreet van vreugde (let vooral op de 'Wooooo') en benadrukte - terwijl ze Barack en Michelle's handen vasthield - hoe blij ze was om de eerste zwarte president van de VS te ontmoeten. 'Ik ben hier om zwarte geschiedenis te vieren', zei ze.McLaurin werd in 1909 geboren in de zuidelijke staat South Carolina.