Een sms'je net voor je gaat slapen is misschien niet ongewoon, maar tekstberichten sturen tijdens je slaap, is dat wel. Stel je de schok voor wanneer je 's morgens opstaat en beseft dat je een hoop nonsens naar je baas hebt gestuurd.

Slaapsms'en kan dus niet alleen tot gênante situaties leiden, maar ook gezondheidsproblemen veroorzaken omdat men aan te weinig diepe slaap komt, zo zeggen Amerikaanse slaapexperts in The Daily Mail. De diepe slaap helpt de hersenen tijdens de nacht te herstellen. Slaapsms'ers voelen zich s' ochtends dan ook niet uitgerust.

Dagelijkse stress

Volgens slaapspecialist David Cunnington van het Melbourne Sleep Disorder Centre in Australië is de stijging van slaapsms'en te wijten aan de dagelijkse stress. We hebben steeds meer dingen te doen tijdens ons wakkere leven wat resulteert in slaapsms'en, aldus Cunnington. 'Omdat we constant e-mails en berichtjes sturen en ontvangen, wordt het steeds moeilijker om ons wakkere en slapende leven gescheiden te houden.'

Een niet onlogische oplossing voor het probleem is de smartphone verder weg te leggen van je bed of helemaal uit de slaapkamer te bannen. Ook is het aangeraden om minstens een uur voor het slapengaan alle elektronische gadgets af te sluiten om zo de kans op een goede nachtrust te verhogen.

Terwijl er voorlopig nog geen onderzoek is gedaan naar slaapsms'en, was e-mailen tijdens de slaap het onderwerp van een studie in 2008. Onderzoekers van de universiteit van Toledo meldden toen het geval van een 44-jarige vrouw die in haar slaap e-mails stuurde zonder het zich te herinneren. (TE)

Een sms'je net voor je gaat slapen is misschien niet ongewoon, maar tekstberichten sturen tijdens je slaap, is dat wel. Stel je de schok voor wanneer je 's morgens opstaat en beseft dat je een hoop nonsens naar je baas hebt gestuurd. Slaapsms'en kan dus niet alleen tot gênante situaties leiden, maar ook gezondheidsproblemen veroorzaken omdat men aan te weinig diepe slaap komt, zo zeggen Amerikaanse slaapexperts in The Daily Mail. De diepe slaap helpt de hersenen tijdens de nacht te herstellen. Slaapsms'ers voelen zich s' ochtends dan ook niet uitgerust. Dagelijkse stress Volgens slaapspecialist David Cunnington van het Melbourne Sleep Disorder Centre in Australië is de stijging van slaapsms'en te wijten aan de dagelijkse stress. We hebben steeds meer dingen te doen tijdens ons wakkere leven wat resulteert in slaapsms'en, aldus Cunnington. 'Omdat we constant e-mails en berichtjes sturen en ontvangen, wordt het steeds moeilijker om ons wakkere en slapende leven gescheiden te houden.' Een niet onlogische oplossing voor het probleem is de smartphone verder weg te leggen van je bed of helemaal uit de slaapkamer te bannen. Ook is het aangeraden om minstens een uur voor het slapengaan alle elektronische gadgets af te sluiten om zo de kans op een goede nachtrust te verhogen. Terwijl er voorlopig nog geen onderzoek is gedaan naar slaapsms'en, was e-mailen tijdens de slaap het onderwerp van een studie in 2008. Onderzoekers van de universiteit van Toledo meldden toen het geval van een 44-jarige vrouw die in haar slaap e-mails stuurde zonder het zich te herinneren. (TE)