Het van oorsprong Zweedse spel Kubb is de laatste jaren in ons land aan een stevige opmars bezig. Kubb zou volgens de overlevering een oud Vikingspel zijn en is vooral in Zweden populair. Het wordt telkens gespeeld tussen twee teams van zes spelers die proberen om met werpstokken de houten blokken van de tegenstander (kubbs) en een centraal geplaatste koning omver te gooien. Het is bij uitstek een spel voor jong én oud.

Het BK Kubb vindt elk jaar op een andere locatie plaats en trekt steeds meer deelnemers aan. De organisator, de vzw kubbspel.be, wil voorlopig geen maximum aantal inschrijvingen invoeren of kwalificaties organiseren. "Net die laagdrempeligheid vinden we heel belangrijk", zegt Pieter Blaton van kubbspel.be.

Antwerpen Sporthoofdstad 2013

"Het overgrote deel van de aanwezigen doet ook louter mee voor het plezier, al zijn er toch een dertigtal ploegen die echt wekelijks 'trainen' en dus hopen om vanavond de hoofdvogel af te schieten." Op vraag van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013 vindt het BK Kubb dit jaar in de Scheldestad plaats.

De populariteit van het spelletje lijkt zich overigens vanuit Vlaanderen over het hele land te verspreiden, want het aantal ingeschreven Waalse ploegen is dit jaar verdubbeld. De helft van de spelers neemt dit jaar voor het eerst deel. (Belga/AVE)

Het van oorsprong Zweedse spel Kubb is de laatste jaren in ons land aan een stevige opmars bezig. Kubb zou volgens de overlevering een oud Vikingspel zijn en is vooral in Zweden populair. Het wordt telkens gespeeld tussen twee teams van zes spelers die proberen om met werpstokken de houten blokken van de tegenstander (kubbs) en een centraal geplaatste koning omver te gooien. Het is bij uitstek een spel voor jong én oud. Het BK Kubb vindt elk jaar op een andere locatie plaats en trekt steeds meer deelnemers aan. De organisator, de vzw kubbspel.be, wil voorlopig geen maximum aantal inschrijvingen invoeren of kwalificaties organiseren. "Net die laagdrempeligheid vinden we heel belangrijk", zegt Pieter Blaton van kubbspel.be. Antwerpen Sporthoofdstad 2013"Het overgrote deel van de aanwezigen doet ook louter mee voor het plezier, al zijn er toch een dertigtal ploegen die echt wekelijks 'trainen' en dus hopen om vanavond de hoofdvogel af te schieten." Op vraag van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013 vindt het BK Kubb dit jaar in de Scheldestad plaats. De populariteit van het spelletje lijkt zich overigens vanuit Vlaanderen over het hele land te verspreiden, want het aantal ingeschreven Waalse ploegen is dit jaar verdubbeld. De helft van de spelers neemt dit jaar voor het eerst deel. (Belga/AVE)