Een kind van 12 jaar is gekroond tot de nieuwe maharadja van Jaipur, in de Indiase deelstaat Rajasthan. Kumar Padmanabh Singh kreeg de titel, die enkel symbolisch en niet meer legaal erkend is, nadat zijn grootvader, de voormalige maharadja Bhawani Singh, twee weken geleden overleed.

Tijdens een traditionele ceremonie, met veel kleuren en pracht en praal, in het historische paleis van Jaipur werd Kumar Padmanabh Singh officieel gekroond.

Bhawani Singh, de laatste maharadja van Jaipur met echte macht, besteeg in 1970 de troon. Een jaar later nam de Indiase regering zijn koninklijke titels officieel af. Hij benoemde in 2002 de zoon van zijn dochter tot zijn symbolische opvolger.

Het woord maharadja, een oude Indiase heerserstitel, komt uit het Sanskriet. De maharadja's waren de steenrijke heersers van de oude Indiase koninkrijken. Toen India in 1947 een onafhankelijke republiek werd, verloren de meeste maharadja's hun macht en de titel heeft nu nog enkel een symbolische, traditionele betekenis. (Belga)

Een kind van 12 jaar is gekroond tot de nieuwe maharadja van Jaipur, in de Indiase deelstaat Rajasthan. Kumar Padmanabh Singh kreeg de titel, die enkel symbolisch en niet meer legaal erkend is, nadat zijn grootvader, de voormalige maharadja Bhawani Singh, twee weken geleden overleed. Tijdens een traditionele ceremonie, met veel kleuren en pracht en praal, in het historische paleis van Jaipur werd Kumar Padmanabh Singh officieel gekroond. Bhawani Singh, de laatste maharadja van Jaipur met echte macht, besteeg in 1970 de troon. Een jaar later nam de Indiase regering zijn koninklijke titels officieel af. Hij benoemde in 2002 de zoon van zijn dochter tot zijn symbolische opvolger. Het woord maharadja, een oude Indiase heerserstitel, komt uit het Sanskriet. De maharadja's waren de steenrijke heersers van de oude Indiase koninkrijken. Toen India in 1947 een onafhankelijke republiek werd, verloren de meeste maharadja's hun macht en de titel heeft nu nog enkel een symbolische, traditionele betekenis. (Belga)