Volgens de pro-regeringskrant Beyaz Gazete gebeurt dat op vraag van de plaatselijke bevolking zelf. Het huis, dat slechts één verdiep telt, staat in het dorpje Korucuk in de centraal gelegen provincie Erzurum. Een lokale journalist zegt dat hij bevestiging heeft gekregen van de bestuurlijke autoriteiten.

Fethullah Gülen, ooit een bondgenoot maar tegenwoordig de aartsrivaal van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, woont reeds geruime tijd in ballingschap in de Verenigde Staten. De Turkse regering beschouwt hem als het brein achter de mislukte staatsgreep van 15 juli en heeft Washington om zijn uitlevering gevraagd. Gülen zelf ontkent met klem betrokken te zijn bij de couppoging. (KVDA)

Volgens de pro-regeringskrant Beyaz Gazete gebeurt dat op vraag van de plaatselijke bevolking zelf. Het huis, dat slechts één verdiep telt, staat in het dorpje Korucuk in de centraal gelegen provincie Erzurum. Een lokale journalist zegt dat hij bevestiging heeft gekregen van de bestuurlijke autoriteiten.Fethullah Gülen, ooit een bondgenoot maar tegenwoordig de aartsrivaal van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, woont reeds geruime tijd in ballingschap in de Verenigde Staten. De Turkse regering beschouwt hem als het brein achter de mislukte staatsgreep van 15 juli en heeft Washington om zijn uitlevering gevraagd. Gülen zelf ontkent met klem betrokken te zijn bij de couppoging. (KVDA)