De toiletten in parken, stations, ziekenhuizen, shopping centers en toeristische trekpleisters in Peking moeten allemaal aan de nieuwe regels voldoen.

De nieuwe standaarden hebben onder andere betrekking op de hygiëne, toegankelijkheid en de hoeveelheid afval in de toiletten. Ze vereisen ook opschriften in zowel het Chinees als het Engels. De richtlijn met betrekking tot de vliegen is niet verplicht, maar bedoeld voor een gemakkelijke controle.

Het is niet duidelijk of de poetsvrouwen van de WC's die niet aan de eisen voldoen, gestraft zullen worden.

Niet alleen toeristen zullen deze nieuwe regels verwelkomen, ook een groot deel van de bevolking, die in de oude buurten van Peking wonen, beschikken nog steeds niet over een toilet en hebben geen andere keuzen om van de beruchte Chinese publieke diensten gebruik te maken.

Volgens de Beijing News werd in 2008 naar aanleiding van de Olympische Spelen een gelijkaardige regel ingevoerd, maar de hygiene bleef verschillen van toilet tot toilet. In de plaats daarvan zou beter geïnvesteerd worden in het opvoeden van de bevolking om publieke WC's op een betere manier te gebruiken, Aldus de krant. (TE)

De toiletten in parken, stations, ziekenhuizen, shopping centers en toeristische trekpleisters in Peking moeten allemaal aan de nieuwe regels voldoen. De nieuwe standaarden hebben onder andere betrekking op de hygiëne, toegankelijkheid en de hoeveelheid afval in de toiletten. Ze vereisen ook opschriften in zowel het Chinees als het Engels. De richtlijn met betrekking tot de vliegen is niet verplicht, maar bedoeld voor een gemakkelijke controle. Het is niet duidelijk of de poetsvrouwen van de WC's die niet aan de eisen voldoen, gestraft zullen worden. Niet alleen toeristen zullen deze nieuwe regels verwelkomen, ook een groot deel van de bevolking, die in de oude buurten van Peking wonen, beschikken nog steeds niet over een toilet en hebben geen andere keuzen om van de beruchte Chinese publieke diensten gebruik te maken. Volgens de Beijing News werd in 2008 naar aanleiding van de Olympische Spelen een gelijkaardige regel ingevoerd, maar de hygiene bleef verschillen van toilet tot toilet. In de plaats daarvan zou beter geïnvesteerd worden in het opvoeden van de bevolking om publieke WC's op een betere manier te gebruiken, Aldus de krant. (TE)