Woordenboekenuitgever Van Dale wil ook dit jaar weer achterhalen wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste of leukste woord van het jaar vinden.

Streelmeisje wordt omschreven als 'meisje dat in een tv-programma over de te winnen prijzen streelt' en een tentsletje is een meisje dat op een festivalweide met verschillende mannen seksuele betrekkingen in haar tentje heeft.

Verder zag 2010 nog de geboorte van de woorden pedopriester, verduidelijker, preformateur, ontdopen en snuffelronde.

Naast de officiële shortlist, konden taalliefhebbers ook zelf woorden inzenden via het internet. Hiervan heeft Van Dale een shortlist gemaakt. Zo kan u in de categorie 'sport' stemmen voor o.a. sportelen en octopusvoorspelling.

In de categorie 'lifestyle' staan cougar (vrouw van gevorderde leeftijd die (seksuele) relaties aanknoopt met jongere mannen) en glamping (kamperen in een luxetent op een luxecamping).

Ook in Nederland wordt een verkiezing van 'Woord van 2010' georganiseerd. Daar zijn oliewolk, oranjebabe en dreigtweet kanshebbers.

Op 14 december maakt de woordenboekuitgever het Van Dale Woord van het Jaar bekend.

Stemmen kan via deze website

Woordenboekenuitgever Van Dale wil ook dit jaar weer achterhalen wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste of leukste woord van het jaar vinden. Streelmeisje wordt omschreven als 'meisje dat in een tv-programma over de te winnen prijzen streelt' en een tentsletje is een meisje dat op een festivalweide met verschillende mannen seksuele betrekkingen in haar tentje heeft.Verder zag 2010 nog de geboorte van de woorden pedopriester, verduidelijker, preformateur, ontdopen en snuffelronde.Naast de officiële shortlist, konden taalliefhebbers ook zelf woorden inzenden via het internet. Hiervan heeft Van Dale een shortlist gemaakt. Zo kan u in de categorie 'sport' stemmen voor o.a. sportelen en octopusvoorspelling. In de categorie 'lifestyle' staan cougar (vrouw van gevorderde leeftijd die (seksuele) relaties aanknoopt met jongere mannen) en glamping (kamperen in een luxetent op een luxecamping).Ook in Nederland wordt een verkiezing van 'Woord van 2010' georganiseerd. Daar zijn oliewolk, oranjebabe en dreigtweet kanshebbers. Op 14 december maakt de woordenboekuitgever het Van Dale Woord van het Jaar bekend. Stemmen kan via deze website