Technologiereus Apple is van plan in zijn thuisbasis in Cupertino in Californië een nieuw gigantisch kantoorgebouw op te richten voor 12.000 werknemers. De nieuwe campus valt nog het best
te omschrijven als een geland ruimteschip.

"Apple groeit als onkruid", aldus Apple-baas Steve Jobs. Het bedrijf moet in de wijde omgeving kantoorruimte afhuren om zijn personeel te huisvesten. "Het is duidelijk dat we een nieuwe campus moeten bouwen. We hebben geen plaats meer".

Jobs stelde de plannen voor het nieuwe gebouw dinsdag voor aan de gemeenteraad van Cupertino. Het complex ziet er wat uit als het Pentagon, de zetel van het Amerikaanse ministerie van Defensie, maar dan rond en met veel glas. De reusachtige binnenplaats zal met bomen worden aangeplant. "Het ziet eruit alsof een ruimteschip is geland. Er zit geen recht stuk glas in", omschrijft Jobs het zelf.

Beste kantoorgebouw ter wereld
Het gebouw wordt vier verdiepingen hoog, met onder de grond vier parkingniveaus. De stroomvoorziening komt van een eigen energiecentrale. Rond het gebouw wordt een park aangelegd. "We willen het beste kantoorgebouw in de wereld bouwen", aldus Jobs, die zo snel mogelijk met de bouw wil starten. "De eerste spadesteek willen we volgend jaar doen, om er in 2015 in te trekken".

De nieuwe campus moet niet ver van de oude komen, waar nu 2.600 mensen werken. De oude campus blijft bestaan. Apple kocht de grond van computerbedrijf Hewlett-Packard. (Belga/TE)

Technologiereus Apple is van plan in zijn thuisbasis in Cupertino in Californië een nieuw gigantisch kantoorgebouw op te richten voor 12.000 werknemers. De nieuwe campus valt nog het best te omschrijven als een geland ruimteschip. "Apple groeit als onkruid", aldus Apple-baas Steve Jobs. Het bedrijf moet in de wijde omgeving kantoorruimte afhuren om zijn personeel te huisvesten. "Het is duidelijk dat we een nieuwe campus moeten bouwen. We hebben geen plaats meer". Jobs stelde de plannen voor het nieuwe gebouw dinsdag voor aan de gemeenteraad van Cupertino. Het complex ziet er wat uit als het Pentagon, de zetel van het Amerikaanse ministerie van Defensie, maar dan rond en met veel glas. De reusachtige binnenplaats zal met bomen worden aangeplant. "Het ziet eruit alsof een ruimteschip is geland. Er zit geen recht stuk glas in", omschrijft Jobs het zelf. Beste kantoorgebouw ter wereld Het gebouw wordt vier verdiepingen hoog, met onder de grond vier parkingniveaus. De stroomvoorziening komt van een eigen energiecentrale. Rond het gebouw wordt een park aangelegd. "We willen het beste kantoorgebouw in de wereld bouwen", aldus Jobs, die zo snel mogelijk met de bouw wil starten. "De eerste spadesteek willen we volgend jaar doen, om er in 2015 in te trekken". De nieuwe campus moet niet ver van de oude komen, waar nu 2.600 mensen werken. De oude campus blijft bestaan. Apple kocht de grond van computerbedrijf Hewlett-Packard. (Belga/TE)