De eilandstaat Samoa in de Stille Oceaan gaat op 29 december 2011 overstappen van de oostelijke naar de westelijke kant van de datumgrens. De maatregel is bedoeld om de economie te stimuleren. Dat heeft premier Tuilaepa Sailele Malielegaoi aangekondigd.

Momenteel is het in Samoa 21 uur later dan in Sydney. Vanaf 29 december zal het er drie uur vroeger zijn. Op die manier kan de eilandstaat gemakkelijker zaken doen met zijn belangrijkste handelspartners Australië en Nieuw-Zeeland.

Samoa, dat zo'n 180.000 inwoners telt, ligt halverwege tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii.

De eilandstaat Samoa in de Stille Oceaan gaat op 29 december 2011 overstappen van de oostelijke naar de westelijke kant van de datumgrens. De maatregel is bedoeld om de economie te stimuleren. Dat heeft premier Tuilaepa Sailele Malielegaoi aangekondigd. Momenteel is het in Samoa 21 uur later dan in Sydney. Vanaf 29 december zal het er drie uur vroeger zijn. Op die manier kan de eilandstaat gemakkelijker zaken doen met zijn belangrijkste handelspartners Australië en Nieuw-Zeeland. Samoa, dat zo'n 180.000 inwoners telt, ligt halverwege tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii.