De reuzenschildpadden Bibi en Poldi zijn al langer een koppel dan dat de meeste mensen in leven zijn. Ze zijn allebei 115 jaar oud en kennen elkaar sinds de geboorte. Bibi en Poldi delen een onderkomen in de zoo van het Oostenrijkse Klagenfurt, waar ze de voorbije 36 jaar verbleven. Maar daar lijkt een einde aan te komen, want Bibi is klaar om een nieuw leven te beginnen.

De laatste weken heeft Bibi haar partner enkele keren aangevallen en stukken uit zijn schild gebeten. Hoewel schildpadden geen tanden hebben, kunnen ze toch erg gevaarlijk zijn door hun sterke kaken. Elk van de 100 kilo wegende dieren kan de andere doden. De autoriteiten van de zoo waren dan ook genoodzaakt om de twee uit elkaar te halen.

Huwelijkstherapie

Het is zeldzaam dat schildpadden scheiden na zo lang bij elkaar te zijn geweest. Nochtans werd alles in het werk gesteld om het huwelijk te redden. Medewerkers van de zoo hebben huwelijkstherapie geprobeerd onder de vorm van spelletjes en het creëren van een goed gevoel via voedsel. Niets werkt.

Maar misschien is er inderdaad niets meer aan te doen. 'We krijgen het gevoel dat ze elkaar niet meer kunnen uitstaan', zegt de directeur van de zoo Helga Happ aan de Austrian Times.

De zoo hoopt alsnog dat het koppel de liefde terugvindt. (TE)

De reuzenschildpadden Bibi en Poldi zijn al langer een koppel dan dat de meeste mensen in leven zijn. Ze zijn allebei 115 jaar oud en kennen elkaar sinds de geboorte. Bibi en Poldi delen een onderkomen in de zoo van het Oostenrijkse Klagenfurt, waar ze de voorbije 36 jaar verbleven. Maar daar lijkt een einde aan te komen, want Bibi is klaar om een nieuw leven te beginnen. De laatste weken heeft Bibi haar partner enkele keren aangevallen en stukken uit zijn schild gebeten. Hoewel schildpadden geen tanden hebben, kunnen ze toch erg gevaarlijk zijn door hun sterke kaken. Elk van de 100 kilo wegende dieren kan de andere doden. De autoriteiten van de zoo waren dan ook genoodzaakt om de twee uit elkaar te halen. Huwelijkstherapie Het is zeldzaam dat schildpadden scheiden na zo lang bij elkaar te zijn geweest. Nochtans werd alles in het werk gesteld om het huwelijk te redden. Medewerkers van de zoo hebben huwelijkstherapie geprobeerd onder de vorm van spelletjes en het creëren van een goed gevoel via voedsel. Niets werkt. Maar misschien is er inderdaad niets meer aan te doen. 'We krijgen het gevoel dat ze elkaar niet meer kunnen uitstaan', zegt de directeur van de zoo Helga Happ aan de Austrian Times. De zoo hoopt alsnog dat het koppel de liefde terugvindt. (TE)