Vier Russische regio's schakelden zondag niet over naar de zomertijd waardoor het aantal tijdzones in Rusland van elf naar negen is gedaald. In de toekomst zouden er nog meer tijdszones sneuvelen, alsook de zomertijd.

In de nacht van zaterdag op zondag draaiden alle Russen, net zoals alle Europeanen, hun klok een uurtje vooruit. Enkel de inwoners van de Russische regio's Tsjoekotska, Kamtsjatka, Samara en Oedmoertië lieten de tijd voor wat het was.

Hierdoor verdwenen er twee tijdzones. In de westerse regio's Samara en Oedmoertië is het nu even laat als in Moskou. Het tijdsverschil met de Russische hoofdstad en de oosterse regio's Tsjoekotska en Kamtsjatka bedraagt nu één uur.

Daarvoor hadden de vier gebieden een eigen tijdzone met elk een uur verschil op de tijd in Moskou. President Dimitri Medvedev nam de maatregel zodat het land makkelijker kan worden bestuurd.

Kritiek

De inwoners van de regio's waren tegen Medvedev's plan om hun tijdzones te elimineren. Critici zeggen dat de beslissing dom is en een bewijs dat de Russische president een zwakke leider is.

In de toekomst wil de president nog meer tijdzones laten verdwijnen door bijvoorbeeld de twee Siberische tijdzones samen te voegen.

Zomertijd

Ook de zomertijd dreigt te verdwijnen onder het leiderschap van Medvedev. Het nationale parlement Doema wil terug naar 1981 toen de zomertijd nog niet aan de orde was. De Doema argumenteert dat de zomertijd leidt tot ziektes, zelfmoorden en ongelukken.

Volgens de gouverneur van de regio Kemerovo is de zomertijd inderdaad ongezond. Elke keer als deze ingaat, zouden de koeien van slag raken waardoor de melkproductie daalt. Naast het aantal mijnongelukken zou ook het aantal hart- en vaatziekten stijgen tijdens de zomertijd.

Vier Russische regio's schakelden zondag niet over naar de zomertijd waardoor het aantal tijdzones in Rusland van elf naar negen is gedaald. In de toekomst zouden er nog meer tijdszones sneuvelen, alsook de zomertijd. In de nacht van zaterdag op zondag draaiden alle Russen, net zoals alle Europeanen, hun klok een uurtje vooruit. Enkel de inwoners van de Russische regio's Tsjoekotska, Kamtsjatka, Samara en Oedmoertië lieten de tijd voor wat het was. Hierdoor verdwenen er twee tijdzones. In de westerse regio's Samara en Oedmoertië is het nu even laat als in Moskou. Het tijdsverschil met de Russische hoofdstad en de oosterse regio's Tsjoekotska en Kamtsjatka bedraagt nu één uur. Daarvoor hadden de vier gebieden een eigen tijdzone met elk een uur verschil op de tijd in Moskou. President Dimitri Medvedev nam de maatregel zodat het land makkelijker kan worden bestuurd. Kritiek De inwoners van de regio's waren tegen Medvedev's plan om hun tijdzones te elimineren. Critici zeggen dat de beslissing dom is en een bewijs dat de Russische president een zwakke leider is. In de toekomst wil de president nog meer tijdzones laten verdwijnen door bijvoorbeeld de twee Siberische tijdzones samen te voegen. Zomertijd Ook de zomertijd dreigt te verdwijnen onder het leiderschap van Medvedev. Het nationale parlement Doema wil terug naar 1981 toen de zomertijd nog niet aan de orde was. De Doema argumenteert dat de zomertijd leidt tot ziektes, zelfmoorden en ongelukken. Volgens de gouverneur van de regio Kemerovo is de zomertijd inderdaad ongezond. Elke keer als deze ingaat, zouden de koeien van slag raken waardoor de melkproductie daalt. Naast het aantal mijnongelukken zou ook het aantal hart- en vaatziekten stijgen tijdens de zomertijd.