Lijdt de Russische president Vladimir Poetin aan de ziekte van Parkinson? Wanneer je enkel naar zijn manier van lopen kijkt, zou je aannemen van wel. Tijdens het wandelen zwaait hij met zijn linkerarm en houdt hij zijn rechterarm strak tegen het lichaam. 'Deze asymmetrische tred is een typisch voorteken van Parkinson', schrijft Trouw. Al is er bij Poetin, die graag uitpakt met zijn deelname aan extreme sporten, iets anders aan de hand. 'Zijn manier van wandelen, is aangeleerd. Net zoals bij cowboys', klinkt het.

De Nederlandse krant citeert het kerstnummer van het British Medical Journal. Een van de laatste nummers van het jaar is traditioneel gewijd aan onderzoek met een knipoog. Dit jaar nemen ze onder meer het loopje van Poetin onder de loep.

'Hand bij holster houden'

'En nee hoor, Poetin heeft geen Parkinson', schrijven neurologen in het toonaangevende magazine. Want niet alleen Poetin wandelt op een houterige manier, ook andere Russische kopstukken zoals premier Medvedev, legercommandant Anatoli Sidorov en de voormalige defensieministers Anatoli Serdjoekov en Sergej Ivanov hebben een 'raar loopje.'

Medvedev aapt gewoon de macho-pas van Poetin na

'Poetin en zijn naasten zijn getraind om de hand bij de holster te houden', zegt de hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen Bas Bloem. Hij noemt het 'een pistooltrekkers-loopje.' Door de rechterarm dicht bij het lichaam te houden, zie je eruit of je constant bent voorbereid op een aanval van een vijand. 'De hand bij de holster houden', verduidelijkt hij. Volgens Bloem is het een gewoonte die leiders verderzetten, ook al dragen ze geen vuurwapen.

Voor Poetin lijkt de verklaring dus duidelijk, 'aangeleerd gedrag tijdens zijn KGB-opleiding.' Maar wat met Medvedev? Hij heeft nooit een militaire training gehad. 'Simpel', klinkt het in British Medical Journal. 'Medvedev aapt gewoon de macho-pas van Poetin na.' (AVE)

Lijdt de Russische president Vladimir Poetin aan de ziekte van Parkinson? Wanneer je enkel naar zijn manier van lopen kijkt, zou je aannemen van wel. Tijdens het wandelen zwaait hij met zijn linkerarm en houdt hij zijn rechterarm strak tegen het lichaam. 'Deze asymmetrische tred is een typisch voorteken van Parkinson', schrijft Trouw. Al is er bij Poetin, die graag uitpakt met zijn deelname aan extreme sporten, iets anders aan de hand. 'Zijn manier van wandelen, is aangeleerd. Net zoals bij cowboys', klinkt het. De Nederlandse krant citeert het kerstnummer van het British Medical Journal. Een van de laatste nummers van het jaar is traditioneel gewijd aan onderzoek met een knipoog. Dit jaar nemen ze onder meer het loopje van Poetin onder de loep. 'En nee hoor, Poetin heeft geen Parkinson', schrijven neurologen in het toonaangevende magazine. Want niet alleen Poetin wandelt op een houterige manier, ook andere Russische kopstukken zoals premier Medvedev, legercommandant Anatoli Sidorov en de voormalige defensieministers Anatoli Serdjoekov en Sergej Ivanov hebben een 'raar loopje.' 'Poetin en zijn naasten zijn getraind om de hand bij de holster te houden', zegt de hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen Bas Bloem. Hij noemt het 'een pistooltrekkers-loopje.' Door de rechterarm dicht bij het lichaam te houden, zie je eruit of je constant bent voorbereid op een aanval van een vijand. 'De hand bij de holster houden', verduidelijkt hij. Volgens Bloem is het een gewoonte die leiders verderzetten, ook al dragen ze geen vuurwapen. Voor Poetin lijkt de verklaring dus duidelijk, 'aangeleerd gedrag tijdens zijn KGB-opleiding.' Maar wat met Medvedev? Hij heeft nooit een militaire training gehad. 'Simpel', klinkt het in British Medical Journal. 'Medvedev aapt gewoon de macho-pas van Poetin na.' (AVE)