Paypal wil dat ook astronauten online kunnen shoppen

© Nasa

Betalingsdienst Paypal werkt aan een nieuwtje met een hoog science-fictiongehalte: een online betalingssysteem voor ruimtevaarders.

Het nieuws heeft erg veel weg van een publiciteitsstunt, maar toch sneller nodig kan zijn dan gedacht. Later dit jaar staat de eerste vlucht gepland van de toeristische Virgin Galactic, terwijl het Russische Orbital Technologies in 2016 wil starten met een ruimtehotel. Vroeg of laat zullen astronauten en ruimtetoeristen ook een manier nodig hebben om spullen te kopen, luidt de argumentatie.

“Elke science-fictionshow heeft een galactische munt, maar in onze wereld is daar geen sprake van”, aldus Paypal. “Ons initiatief focust op die grote vragen voor wanneer we handel beginnen drijven in de ruimte.”

‘Geen cash in de ruimte’

Toch erkent woordvoerder Anuj Nayar dat de kwestie vermoedelijk te complex is voor slechts één bedrijf. Paypal slaat daarom onder meer de handen in mekaar met astronaut Buzz Aldrin en met SETI, het instituut dat op zoek is naar buitenaards leven.

“We kennen de antwoorden nog niet, omdat we zelfs de vragen nog niet kennen”, besloot Paypal-topman David Marcus donderdag. “Misschien leren we de antwoorden vandaag niet, of zelfs niet dit jaar. Maar één ding is duidelijk: in de ruimte we zullen geen cash gebruiken.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content