De overvallers sloegen vorige week toe en gingen met een buit van 200.000 Nieuw-Zeelandse dollar (116.000 euro) aan de haal. "Dat vormt het grootste deel van het spaargeld van de 1.800 inwoners", aldus de burgemeester van het eiland, John Baxter.

De politie werd overgevlogen van de hoofdstad Rarotonga om de overval te onderzoeken. Aangenomen wordt dat de dader geen inwoner is van het eiland.

"Iedereen kent iedereen hier min of meer", zegt Baxter. "We vermoeden dat het iemand van buiten Aitutaki is. We kunnen niet geloven dat een dergelijke overval kan uitgevoerd zijn door een inwoner van ons eiland." (TE)

De overvallers sloegen vorige week toe en gingen met een buit van 200.000 Nieuw-Zeelandse dollar (116.000 euro) aan de haal. "Dat vormt het grootste deel van het spaargeld van de 1.800 inwoners", aldus de burgemeester van het eiland, John Baxter. De politie werd overgevlogen van de hoofdstad Rarotonga om de overval te onderzoeken. Aangenomen wordt dat de dader geen inwoner is van het eiland. "Iedereen kent iedereen hier min of meer", zegt Baxter. "We vermoeden dat het iemand van buiten Aitutaki is. We kunnen niet geloven dat een dergelijke overval kan uitgevoerd zijn door een inwoner van ons eiland." (TE)