De Oostenrijkse staat heeft een wel heel originele manier bedacht om geld in het laatje te brengen. Het vastgoedagentschap van de staat gaat twee bergtoppen verkopen.

Op de website van het agentschap staan twee bergtoppen in de Tiroolse Alpen te koop. Het gaat om de 2.690 meter hoge Grosse Kinigat en de 2.600 meter hoge Rosskopf, allebei vlakbij de Italiaanse grens.

De staat hoopt 121.000 euro binnen te rijven voor beide toppen. "De Grieken verkopen hun eilanden dus waarom zouden wij onze bergtoppen niet verkopen", vraagt Josef Ausserlechner, burgemeester van het vlak bij de bergen gelegen Kartitsch, zich af. Aan het Oostenrijkse persagentschap APA liet Ausserlechner weten dat zijn dorp geïnteresseerd was in een eventuele aankoop, maar er slechts enkele duizenden euro veil voor had omdat het om een "woestenij" gaat.

Volgens het vastgoedagentschap biedt de hoogste top "een van de mooiste panorama's van de Alpen". (Belga)

Voor de geïnteresseerden: de twee bergtoppen (pdf)

De Oostenrijkse staat heeft een wel heel originele manier bedacht om geld in het laatje te brengen. Het vastgoedagentschap van de staat gaat twee bergtoppen verkopen. Op de website van het agentschap staan twee bergtoppen in de Tiroolse Alpen te koop. Het gaat om de 2.690 meter hoge Grosse Kinigat en de 2.600 meter hoge Rosskopf, allebei vlakbij de Italiaanse grens. De staat hoopt 121.000 euro binnen te rijven voor beide toppen. "De Grieken verkopen hun eilanden dus waarom zouden wij onze bergtoppen niet verkopen", vraagt Josef Ausserlechner, burgemeester van het vlak bij de bergen gelegen Kartitsch, zich af. Aan het Oostenrijkse persagentschap APA liet Ausserlechner weten dat zijn dorp geïnteresseerd was in een eventuele aankoop, maar er slechts enkele duizenden euro veil voor had omdat het om een "woestenij" gaat. Volgens het vastgoedagentschap biedt de hoogste top "een van de mooiste panorama's van de Alpen". (Belga)