Ze bevestigt dat ze wettelijk verplicht is een advies te vragen aan de Hoge Gezondheidsraad, maar voegde eraan toe dat haar antwoord geen verrassing zal zijn.

De tabaksproducent diende een aanvraag in voor drie nieuwe stoffen. De eerste zorgt voor een blauwe rook, de tweede heeft een laxerend effect en de derde zou een hongerstiller zijn. Catherine Fonck (CDH), Ine Somers (Open VLD) en Muriel Gerkens (Ecolo) wilden donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer het standpunt van de minister weten.

Ze hekelden dat het om een strategie gaat om nieuwe markten aan te boren, namelijk bij jongeren. 'We zijn niet naïef', liet Onkelinx meermaals noteren. Ze wees erop dat een koninklijk besluit uit 1999 haar verplicht advies aan de Hoge Gezondheidsraad te vragen. Die heeft zes maanden de tijd om een antwoord te geven. De werkgroepen zijn volgens de minister al samengeroepen.

Nu al neen antwoorden, deed de minister niet, maar het heeft er alle schijn van dat ze geen toelating zal geven. Ze bedankte ook de media, die van de aanvraag voorpaginanieuws hebben gemaakt. (Belga/SD)

Ze bevestigt dat ze wettelijk verplicht is een advies te vragen aan de Hoge Gezondheidsraad, maar voegde eraan toe dat haar antwoord geen verrassing zal zijn. De tabaksproducent diende een aanvraag in voor drie nieuwe stoffen. De eerste zorgt voor een blauwe rook, de tweede heeft een laxerend effect en de derde zou een hongerstiller zijn. Catherine Fonck (CDH), Ine Somers (Open VLD) en Muriel Gerkens (Ecolo) wilden donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer het standpunt van de minister weten. Ze hekelden dat het om een strategie gaat om nieuwe markten aan te boren, namelijk bij jongeren. 'We zijn niet naïef', liet Onkelinx meermaals noteren. Ze wees erop dat een koninklijk besluit uit 1999 haar verplicht advies aan de Hoge Gezondheidsraad te vragen. Die heeft zes maanden de tijd om een antwoord te geven. De werkgroepen zijn volgens de minister al samengeroepen. Nu al neen antwoorden, deed de minister niet, maar het heeft er alle schijn van dat ze geen toelating zal geven. Ze bedankte ook de media, die van de aanvraag voorpaginanieuws hebben gemaakt. (Belga/SD)