België heeft zijn eerste koudeprik van deze winter achter de rug. Maar aangezien het nog maar januari is, kan het ook de volgende weken nog stevig gaan vriezen. En ook tijdens de krokusvakantie begeven veel Belgen zich - letterlijk - op glad ijs in de bergen.

De Amerikaanse journalist Dan Diamond van Forbes heeft een erg eenvoudige tip om te voorkomen dat u uitglijdt op glad ijs: wandel als een pinguïn. Het klinkt belachelijk, maar door deze tips in het achterhoofd te houden, voorkomt u gebroken polsen of enkels.

- Neem kleine stapjes.

- Zorg dat de punten van uw voeten naar buiten wijzen.

- Probeer het zwaartepunt boven uw voorste been te houden.

- Spreid uw armen voor meer balans.

België heeft zijn eerste koudeprik van deze winter achter de rug. Maar aangezien het nog maar januari is, kan het ook de volgende weken nog stevig gaan vriezen. En ook tijdens de krokusvakantie begeven veel Belgen zich - letterlijk - op glad ijs in de bergen. De Amerikaanse journalist Dan Diamond van Forbes heeft een erg eenvoudige tip om te voorkomen dat u uitglijdt op glad ijs: wandel als een pinguïn. Het klinkt belachelijk, maar door deze tips in het achterhoofd te houden, voorkomt u gebroken polsen of enkels. - Neem kleine stapjes.- Zorg dat de punten van uw voeten naar buiten wijzen.- Probeer het zwaartepunt boven uw voorste been te houden. - Spreid uw armen voor meer balans.