Stewart laakt vooral de assymetrie in het conflict en de manier waarop de media over de gevechten berichten. Zo toont hij een nieuwsbericht van NBC, waarin de verslaggever opgewonden lijkt te zijn over de gebeurtenissen. 'Proeft heerlijk, meer doden,' aldus Stewart cynisch.

Dan volgen er enkele woordspelingen: 'Beide partijen gaan door met hun luchtbombardementen, maar één partij lijkt daar "bombeter" in te zijn dan de andere,' aldus Stewart. Of nog: 'Israël waarschuwt de bewoners van Gaza voor nakende bombardementen met... kleinere bombardementen. Een "amuse-boem", zeg maar.'

Dat de mensen in Gaza zo de kans krijgen om te evacueren, vindt Stewart lachwekkend. 'Naar waar?? Heb je Gaza al eens gezien? Israël blokkeert de ene grens, Egypte de andere. Moeten ze dan zwemmen?'

Bekijk de video:

Stewart is zelf van Joodse afkomst en heet eigenlijk Jonathan Stuart Leibowitz, een naam die hij echter niet meer gebruikt.

Slachtoffers

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen escaleerde een tiental dagen geleden opnieuw. Sindsdien vielen op de Gazastrook volgens lokale hulpdiensten 227 doden en 1.685 gewonden. Aan Israëlische zijde viel één dode bij een aanval met mortieren uit de Gazastrook.

Stewart laakt vooral de assymetrie in het conflict en de manier waarop de media over de gevechten berichten. Zo toont hij een nieuwsbericht van NBC, waarin de verslaggever opgewonden lijkt te zijn over de gebeurtenissen. 'Proeft heerlijk, meer doden,' aldus Stewart cynisch.Dan volgen er enkele woordspelingen: 'Beide partijen gaan door met hun luchtbombardementen, maar één partij lijkt daar "bombeter" in te zijn dan de andere,' aldus Stewart. Of nog: 'Israël waarschuwt de bewoners van Gaza voor nakende bombardementen met... kleinere bombardementen. Een "amuse-boem", zeg maar.' Dat de mensen in Gaza zo de kans krijgen om te evacueren, vindt Stewart lachwekkend. 'Naar waar?? Heb je Gaza al eens gezien? Israël blokkeert de ene grens, Egypte de andere. Moeten ze dan zwemmen?'Bekijk de video:Stewart is zelf van Joodse afkomst en heet eigenlijk Jonathan Stuart Leibowitz, een naam die hij echter niet meer gebruikt.SlachtoffersHet conflict tussen Israël en de Palestijnen escaleerde een tiental dagen geleden opnieuw. Sindsdien vielen op de Gazastrook volgens lokale hulpdiensten 227 doden en 1.685 gewonden. Aan Israëlische zijde viel één dode bij een aanval met mortieren uit de Gazastrook.