Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag.

"Door de stippellijnen ontstaan inderdaad smalle, langwerpige putten in het wegdek, net zo groot als de stippellijn zelf", zegt woordvoerster van het agentschap Ilsse Luypaerts.

"Op dit moment hebben we het raden naar de juiste oorzaak. Onze experts zitten hiervoor samen met hun collega's uit Wallonië en ook Rijkswaterstaat in Nederland, omdat zij ook met dit probleem worden geconfronteerd."

Het agentschap onderzoek verschillende scenario's. "Het vriesweer zou een rol kunnen spelen. Het zou ook kunnen dat de combinatie van het asfalt en de verflaag wrijvingen veroorzaakt, waardoor het asfalt afbreekt. Misschien moeten we de oorzaak zoeken in de manier waarop de witte stippellijnen op het wegdek worden aangebracht. Mogelijk wordt daarbij het asfalt beschadigd", klinkt het. (Belga)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag. "Door de stippellijnen ontstaan inderdaad smalle, langwerpige putten in het wegdek, net zo groot als de stippellijn zelf", zegt woordvoerster van het agentschap Ilsse Luypaerts. "Op dit moment hebben we het raden naar de juiste oorzaak. Onze experts zitten hiervoor samen met hun collega's uit Wallonië en ook Rijkswaterstaat in Nederland, omdat zij ook met dit probleem worden geconfronteerd." Het agentschap onderzoek verschillende scenario's. "Het vriesweer zou een rol kunnen spelen. Het zou ook kunnen dat de combinatie van het asfalt en de verflaag wrijvingen veroorzaakt, waardoor het asfalt afbreekt. Misschien moeten we de oorzaak zoeken in de manier waarop de witte stippellijnen op het wegdek worden aangebracht. Mogelijk wordt daarbij het asfalt beschadigd", klinkt het. (Belga)