Het Van Gogh Museum lanceert de app Touch Van Gogh waarmee tot in detail schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890) bekeken kunnen worden. De app, gemaakt voor tablet, benut multitouch functies om gebruikers thuis spelenderwijs de informatie te laten ontdekken die in en onder de verf schuilgaat. Zo kan men zelf de oude vernislaag van het schilderij De slaapkamer verwijderen, uitvinden dat het schilderij De tuin van Daubigny geschilderd is op een theedoek en door virtueel de verf weg te poetsen van het schilderij Gezicht vanuit Theo's appartement ontdekken dat Van Gogh zijn doeken hergebruikte.

Met Touch Van Gogh maakt het Van Gogh Museum op aansprekende wijze de resultaten uit complex technisch onderzoek naar Van Goghs werkwijze toegankelijk voor een breed publiek.

De komende twee jaar wordt Touch Van Gogh regelmatig uitgebreid met nieuwe werken. De Engelstalige app (geschikt voor iOS6 en Android) is te downloaden via de Apple Store en Google Play.

Het Van Gogh Museum lanceert de app Touch Van Gogh waarmee tot in detail schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890) bekeken kunnen worden. De app, gemaakt voor tablet, benut multitouch functies om gebruikers thuis spelenderwijs de informatie te laten ontdekken die in en onder de verf schuilgaat. Zo kan men zelf de oude vernislaag van het schilderij De slaapkamer verwijderen, uitvinden dat het schilderij De tuin van Daubigny geschilderd is op een theedoek en door virtueel de verf weg te poetsen van het schilderij Gezicht vanuit Theo's appartement ontdekken dat Van Gogh zijn doeken hergebruikte. Met Touch Van Gogh maakt het Van Gogh Museum op aansprekende wijze de resultaten uit complex technisch onderzoek naar Van Goghs werkwijze toegankelijk voor een breed publiek.De komende twee jaar wordt Touch Van Gogh regelmatig uitgebreid met nieuwe werken. De Engelstalige app (geschikt voor iOS6 en Android) is te downloaden via de Apple Store en Google Play.