Het Emirates Palace Hotel is de vaste stek van koninklijke hoogheden en miljardairs die er hun koffietjes met gouden vlokken komen drinken. De Duitse ondernemer Thomas Geissler vond het hotel dan ook de meest geschikte plaats om er zijn uitvinding, de zogenaamde 'cash-for-gold'-machine, te lanceren.

De automaat, waarvan de buitenkant bedekt is met - hoe kan het ook anders - een dun laagje goud, past perfect onder de gouden plafonds van het hotel. De klant kan er kiezen tussen 320 verschillende producten, gaande van goudstaven tot 10 gram tot gepersonaliseerde goudmunten.

Aan de hand een computersysteem in de goudautomaat wordt de goudprijs elke 10 minuten geüpdatet in overeenstemming met de internationale markten. Tot nu toe aanvaardt de machine enkel de locale dirham-munt, maar het is de bedoeling dat in de toekomst ook kredietkaarten worden geïntroduceerd.

Vraag naar goud

De cash-for-gold machines werden in 2009 voor het eerst in Duitsland getest. Maar voor de officiële lancering opteerde Geissler voor het rijke Abu Dhabi omwille van de grote vraag naar goud in die regio.

"Al vanaf de eerste avond was de automaat een succes", zegt Geissler. "We hadden zelfs een klant die een exemplaar kocht van elk product dat we hebben."

Geissler kon zijn uitvinding op geen beter moment voorstellen dan nu. In tijden van economisch crisis grijpen investeerder immers massaal terug naar goud.

Het Emirates Palace Hotel is de vaste stek van koninklijke hoogheden en miljardairs die er hun koffietjes met gouden vlokken komen drinken. De Duitse ondernemer Thomas Geissler vond het hotel dan ook de meest geschikte plaats om er zijn uitvinding, de zogenaamde 'cash-for-gold'-machine, te lanceren. De automaat, waarvan de buitenkant bedekt is met - hoe kan het ook anders - een dun laagje goud, past perfect onder de gouden plafonds van het hotel. De klant kan er kiezen tussen 320 verschillende producten, gaande van goudstaven tot 10 gram tot gepersonaliseerde goudmunten. Aan de hand een computersysteem in de goudautomaat wordt de goudprijs elke 10 minuten geüpdatet in overeenstemming met de internationale markten. Tot nu toe aanvaardt de machine enkel de locale dirham-munt, maar het is de bedoeling dat in de toekomst ook kredietkaarten worden geïntroduceerd. Vraag naar goud De cash-for-gold machines werden in 2009 voor het eerst in Duitsland getest. Maar voor de officiële lancering opteerde Geissler voor het rijke Abu Dhabi omwille van de grote vraag naar goud in die regio. "Al vanaf de eerste avond was de automaat een succes", zegt Geissler. "We hadden zelfs een klant die een exemplaar kocht van elk product dat we hebben." Geissler kon zijn uitvinding op geen beter moment voorstellen dan nu. In tijden van economisch crisis grijpen investeerder immers massaal terug naar goud.