Een sportvisser heeft op een zandwinningsgebied langs de E19 in Minderhout een erg giftige dwergratelslang gevonden. Het dier komt in het wild voor in de Verenigde Staten en is dus vermoedelijk ontsnapt uit een privécollectie. De visser kon de slang zelf vangen en verwittigde de politie, maar hij besefte allicht niet welk gevaar hij daarbij liep.

De dwergratelslang behoort tot de familie van de groefkopadders. Het zijn bijzonder agressieve dieren die in het wild voorkomen in de prairies van het zuidwesten van de VS. In België mag de slang niet gehouden worden zonder vergunning.

In België beschikt voor zover bekend enkel het Serpentarium in Blankenberge over de nodige serumbehandeling. Het is om die reden dat het diertje nu daar wordt opgevangen en sinds woensdag ook te bewonderen valt door het publiek. (Belga/KVDA)

Een sportvisser heeft op een zandwinningsgebied langs de E19 in Minderhout een erg giftige dwergratelslang gevonden. Het dier komt in het wild voor in de Verenigde Staten en is dus vermoedelijk ontsnapt uit een privécollectie. De visser kon de slang zelf vangen en verwittigde de politie, maar hij besefte allicht niet welk gevaar hij daarbij liep. De dwergratelslang behoort tot de familie van de groefkopadders. Het zijn bijzonder agressieve dieren die in het wild voorkomen in de prairies van het zuidwesten van de VS. In België mag de slang niet gehouden worden zonder vergunning. In België beschikt voor zover bekend enkel het Serpentarium in Blankenberge over de nodige serumbehandeling. Het is om die reden dat het diertje nu daar wordt opgevangen en sinds woensdag ook te bewonderen valt door het publiek. (Belga/KVDA)