De burgemeester van de Russische hoofdstad nam de nieuwe maatregel in de strijd tegen het alcoholisme dat in Rusland jaarlijks nog steeds een half miljoen doden veroorzaakt.

De tekst met het verbod zal binnenkort ondertekend en gepubliceerd worden. Vanaf 1 september dit jaar zal dan de verkoop van dranken met een alcoholpercentage van meer dan vijftien procent verboden zijn tussen 22 uur en 10 uur. Bier en wijn mogen dus wel nog verkocht worden.

Geen oplossing

Sommige experten vrezen dat die aanpak in de strijd tegen het alcoholisme geen steek houdt en enkel de illegale handel in wodka in de hand werkt, waardoor het aantal doden ook toeneemt door geknoei met alcoholische dranken.

Russisch president Dmitri Medvedev heeft al meermaals de strijd tegen het alcoholisme opgevoerd. Zo mogen chauffeurs in Rusland sinds 6 augustus niet langer onder invloed van alcohol achter het stuur kruipen.

Alcoholmisbruik doodt jaarlijks 500.000 Russen en heeft een grote invloed op de levensverwachting bij mannen, die lager ligt dan in arme landen als Bangladesh of Honduras.

De burgemeester van de Russische hoofdstad nam de nieuwe maatregel in de strijd tegen het alcoholisme dat in Rusland jaarlijks nog steeds een half miljoen doden veroorzaakt. De tekst met het verbod zal binnenkort ondertekend en gepubliceerd worden. Vanaf 1 september dit jaar zal dan de verkoop van dranken met een alcoholpercentage van meer dan vijftien procent verboden zijn tussen 22 uur en 10 uur. Bier en wijn mogen dus wel nog verkocht worden. Geen oplossing Sommige experten vrezen dat die aanpak in de strijd tegen het alcoholisme geen steek houdt en enkel de illegale handel in wodka in de hand werkt, waardoor het aantal doden ook toeneemt door geknoei met alcoholische dranken. Russisch president Dmitri Medvedev heeft al meermaals de strijd tegen het alcoholisme opgevoerd. Zo mogen chauffeurs in Rusland sinds 6 augustus niet langer onder invloed van alcohol achter het stuur kruipen. Alcoholmisbruik doodt jaarlijks 500.000 Russen en heeft een grote invloed op de levensverwachting bij mannen, die lager ligt dan in arme landen als Bangladesh of Honduras.