De autoriteiten van de stad Dubai in het gelijknamige emiraat willen dat een wet van 2003, die restaurants verbiedt om alcohol te gebruiken in gerechten, strenger wordt nageleefd.

Dat melden de lokale media. Volgens hen zouden inspecteurs de jacht hebben geopend op het gebruik van alcohol in sauzen, soepen en desserts.

Alle hotelmanagers hebben een bericht ontvangen waarin staat dat ze de wet van 2003 beter moeten respecteren en alcohol volledig moeten bannen uit hun gerechten.

"Sommige hotels hebben chocolade die likeur bevat. Ook kinderen krijgen die chocolaatjes voorgeschoteld. Alcohol is slecht voor zowel moslim- als niet-moslimkinderen", zegt Ahmed Abdul Rahmn Al Ali, hoofd van de voedselinspectie van de stad.

Boete

De wet van 2003 werd tot nu toe nauwelijks opgevolgd. Wie ze vanaf nu niet naleeft, krijgt een boete van 5.500 dollar.

Met de strengere controle wil Dubai ervoor zorgen dat moslims die op restaurant gaan zich geen zorgen meer hoeven te maken over het alcoholgehalte in hun maaltijden.

De autoriteiten van de stad Dubai in het gelijknamige emiraat willen dat een wet van 2003, die restaurants verbiedt om alcohol te gebruiken in gerechten, strenger wordt nageleefd. Dat melden de lokale media. Volgens hen zouden inspecteurs de jacht hebben geopend op het gebruik van alcohol in sauzen, soepen en desserts. Alle hotelmanagers hebben een bericht ontvangen waarin staat dat ze de wet van 2003 beter moeten respecteren en alcohol volledig moeten bannen uit hun gerechten. "Sommige hotels hebben chocolade die likeur bevat. Ook kinderen krijgen die chocolaatjes voorgeschoteld. Alcohol is slecht voor zowel moslim- als niet-moslimkinderen", zegt Ahmed Abdul Rahmn Al Ali, hoofd van de voedselinspectie van de stad. Boete De wet van 2003 werd tot nu toe nauwelijks opgevolgd. Wie ze vanaf nu niet naleeft, krijgt een boete van 5.500 dollar. Met de strengere controle wil Dubai ervoor zorgen dat moslims die op restaurant gaan zich geen zorgen meer hoeven te maken over het alcoholgehalte in hun maaltijden.