Ook de Deense rederij DFDS Seaways, die de veerdiensten over de Noordzee onderhoudt, vraagt om strengere regels. Er wordt gevreesd voor ongelukken in de drukste zeestraat ter wereld, waar dagelijks 500 schepen doorheen varen.

De Channel Swimming en Piloting Federation, een van de twee organen die bevoegd zijn om Kanaalzwemmers te begeleiden, zegt dat de oversteek steeds heel veilig gebeurt. Alle mogelijke veiligheidsmaatregelen worden getroffen en de kustwacht wordt steeds op de hoogte gebracht. Bovendien is er in 140 jaar nooit een ongeluk gebeurd, zegt de vereniging.

Aantal waaghalzen stijgt

Het aantal zwemmers tussen Engeland en Frankrijk is de laatste decennia fors toegenomen. Afgelopen zomer waagden 266 sportievelingen de oversteek. Sinds de Engelse Martin Webb in 1875 als eerste het Kanaal overstak, waren er ongeveer 900 zwemmers die er eveneens in slaagden de overkant te bereiken.

Ook de Deense rederij DFDS Seaways, die de veerdiensten over de Noordzee onderhoudt, vraagt om strengere regels. Er wordt gevreesd voor ongelukken in de drukste zeestraat ter wereld, waar dagelijks 500 schepen doorheen varen. De Channel Swimming en Piloting Federation, een van de twee organen die bevoegd zijn om Kanaalzwemmers te begeleiden, zegt dat de oversteek steeds heel veilig gebeurt. Alle mogelijke veiligheidsmaatregelen worden getroffen en de kustwacht wordt steeds op de hoogte gebracht. Bovendien is er in 140 jaar nooit een ongeluk gebeurd, zegt de vereniging. Aantal waaghalzen stijgt Het aantal zwemmers tussen Engeland en Frankrijk is de laatste decennia fors toegenomen. Afgelopen zomer waagden 266 sportievelingen de oversteek. Sinds de Engelse Martin Webb in 1875 als eerste het Kanaal overstak, waren er ongeveer 900 zwemmers die er eveneens in slaagden de overkant te bereiken.