Fiji, tot 1970 een Britse kolonie, heeft zijn onafhankelijkheidsverklaring verloren. De regering van de eilandenstaat in de Stille Oceaan heeft de Britse autoriteiten om een kopij gevraagd.

Dat heeft de staatsomroep vrijdag meegedeeld. Salesia Ikaniwai, de verantwoordelijke voor de regeringsarchieven van Fiji, liet weten dat het document vijf jaar geleden verdween.

Functionarissen doorzochten het hele archief en contacteerden verschillende regeringsdiensten, maar zonder succes.

Grondwet

Fiji kreeg het onafhankelijkheidsdocument, dat de basis van de grondwet van de eilandenstaat bevat, in 1970 plechtig overhandigd van de Britse prins Charles.

Op 10 oktober vierde Fiji, dat momenteel door een militair regime geregeerd wordt, de 40ste verjaardag van zijn onafhankelijkheid.

Fiji:

Grotere kaart weergeven

Fiji, tot 1970 een Britse kolonie, heeft zijn onafhankelijkheidsverklaring verloren. De regering van de eilandenstaat in de Stille Oceaan heeft de Britse autoriteiten om een kopij gevraagd. Dat heeft de staatsomroep vrijdag meegedeeld. Salesia Ikaniwai, de verantwoordelijke voor de regeringsarchieven van Fiji, liet weten dat het document vijf jaar geleden verdween. Functionarissen doorzochten het hele archief en contacteerden verschillende regeringsdiensten, maar zonder succes. Grondwet Fiji kreeg het onafhankelijkheidsdocument, dat de basis van de grondwet van de eilandenstaat bevat, in 1970 plechtig overhandigd van de Britse prins Charles. Op 10 oktober vierde Fiji, dat momenteel door een militair regime geregeerd wordt, de 40ste verjaardag van zijn onafhankelijkheid.Fiji:Grotere kaart weergeven