McCandless, die gespecialiseerd is in het omzetten van data in visuele gegevens, verzamelde met een collega 10.000 Facebookstatussen die de woorden 'breakup' of 'broken up' bevatten. Op basis daarvan ontwikkelden ze een kalender, waarin twee grote pieken zichtbaar zijn. De eerste bevindt zich enkele dagen na Valentijnsdag, de tweede in de weken voor spring break, een vakantie voor scholieren en studenten die ongeveer in dezelfde periode valt als onze Krokusvakantie.

Een andere verraderlijke periode voor verliefde zielen zijn de twee weken voor Kerstmis. Misschien blijkt de liefde niet meer zo groot als er plots dure cadeaus gekocht moeten worden?

Verder lijkt het gevoel voor humor van sommigen eerder door te neigen naar zwarte ironie als ook een piek zichtbaar wordt op 1 april.

De grafiek toont ten slotte nog aan dat maandag de populairste dag is om een relatie te beëindigen.

McCandless, die gespecialiseerd is in het omzetten van data in visuele gegevens, verzamelde met een collega 10.000 Facebookstatussen die de woorden 'breakup' of 'broken up' bevatten. Op basis daarvan ontwikkelden ze een kalender, waarin twee grote pieken zichtbaar zijn. De eerste bevindt zich enkele dagen na Valentijnsdag, de tweede in de weken voor spring break, een vakantie voor scholieren en studenten die ongeveer in dezelfde periode valt als onze Krokusvakantie. Een andere verraderlijke periode voor verliefde zielen zijn de twee weken voor Kerstmis. Misschien blijkt de liefde niet meer zo groot als er plots dure cadeaus gekocht moeten worden? Verder lijkt het gevoel voor humor van sommigen eerder door te neigen naar zwarte ironie als ook een piek zichtbaar wordt op 1 april. De grafiek toont ten slotte nog aan dat maandag de populairste dag is om een relatie te beëindigen.