Of de beroemde Elfstedentocht in het noorden van Nederland er eerlang echt aankomt, is nog niet duidelijk. Maar voor enkele Nederlanders mag dat alvast niet op een zondag zijn, zo heeft het Reformatorisch Dagblad bericht.

De Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging stuurt een protestbrief naar de Vereniging De Friesche Elf Steden, organisator van de Elfstedentocht. Voorzitter Wiebe Wieling had maandag gezegd dat het evenement als het moet op een zondag zou doorgaan. Wat in het verleden nog nooit is gebeurd.

'De zondag wordt steeds meer ontheiligd'

Indien het toch het geval zou zijn is dat "bijzonder te betreuren", hoorde het Reformatorisch Dagblad uit de mond van D. van der Sluis, voorzitter van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging. "Het is volledig in strijd met de Bijbel. Er vindt hoe langer hoe meer een aanslag op de zondagsrust plaats. Die dag wordt steeds meer ontheiligd".

De voorzitter betreurt ook dat de rayonhoofden zondag bijeenkwamen om de toestand van het ijs in Friesland te bespreken. "Het was volstrekt onnodig en ontheiliging van de zondag". (Belga/SD)

Of de beroemde Elfstedentocht in het noorden van Nederland er eerlang echt aankomt, is nog niet duidelijk. Maar voor enkele Nederlanders mag dat alvast niet op een zondag zijn, zo heeft het Reformatorisch Dagblad bericht. De Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging stuurt een protestbrief naar de Vereniging De Friesche Elf Steden, organisator van de Elfstedentocht. Voorzitter Wiebe Wieling had maandag gezegd dat het evenement als het moet op een zondag zou doorgaan. Wat in het verleden nog nooit is gebeurd. 'De zondag wordt steeds meer ontheiligd' Indien het toch het geval zou zijn is dat "bijzonder te betreuren", hoorde het Reformatorisch Dagblad uit de mond van D. van der Sluis, voorzitter van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging. "Het is volledig in strijd met de Bijbel. Er vindt hoe langer hoe meer een aanslag op de zondagsrust plaats. Die dag wordt steeds meer ontheiligd". De voorzitter betreurt ook dat de rayonhoofden zondag bijeenkwamen om de toestand van het ijs in Friesland te bespreken. "Het was volstrekt onnodig en ontheiliging van de zondag". (Belga/SD)