Na een lange reis naar de andere kant van de wereld, is het beeldje nu te bewonderen in het Deense paviljoen tijdens de Expo 2010 van Shanghai.

Het is de eerste keer dat de Kleine Zeemeermin haar moederland verlaten heeft. Al bijna 100 jaar zit de sprookjesfiguur uit een verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Anderson aan de rand van de haven in Kopenhagen.

Maar tot 31 oktober zal het beeldje te zien zijn in het Deense paviljoen tijdens de Wereldtentoonstelling 2010 van Shanghai. Daarna gaat ze terug naar Kopenhagen.

Verdedigen

De overbrenging van het Deense icoon bij uitstek verliep niet zonder slag of stoot. De architect van het Deense paviljoen moest de verplaatsing zelfs komen verdedigen in het parlement. Niet enkel de zeemeermin, maar ook enkele hoeveelheden water uit de haven van Kopenhagen werden overgebracht naar China.

De Chinezen zijn alvast dol op het beeldje. Veel Chinezen groeiden immers op met het verhaal van de Kleine Zeemeermin.

Na een lange reis naar de andere kant van de wereld, is het beeldje nu te bewonderen in het Deense paviljoen tijdens de Expo 2010 van Shanghai.Het is de eerste keer dat de Kleine Zeemeermin haar moederland verlaten heeft. Al bijna 100 jaar zit de sprookjesfiguur uit een verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Anderson aan de rand van de haven in Kopenhagen. Maar tot 31 oktober zal het beeldje te zien zijn in het Deense paviljoen tijdens de Wereldtentoonstelling 2010 van Shanghai. Daarna gaat ze terug naar Kopenhagen. VerdedigenDe overbrenging van het Deense icoon bij uitstek verliep niet zonder slag of stoot. De architect van het Deense paviljoen moest de verplaatsing zelfs komen verdedigen in het parlement. Niet enkel de zeemeermin, maar ook enkele hoeveelheden water uit de haven van Kopenhagen werden overgebracht naar China. De Chinezen zijn alvast dol op het beeldje. Veel Chinezen groeiden immers op met het verhaal van de Kleine Zeemeermin.