Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector, wrijft met een campagne voor veilig internetbankieren een ongemakkelijke waarheid in het gezicht van wie online al te kwistig omspringt met details over zijn of haar leven. U stelt zich zo immers wel erg kwetsbaar op voor malafide personen.

Zogenaamde waarzeggers, bijvoorbeeld. Erger zijn internetfrauders, waarschuwt Febelfin: "Ook internetfraudeurs kunnen meelezen en hier misbruik van maken. Zeker wanneer u uw bankkaartnummer doormailt of uw inloggegevens deelt, zet u de deur open voor misbruik."

Wie niet zorgvuldig omspringt met privé-gegevens loopt dus ernstigere gevaren dan in het ootje genomen te worden door een of ander medium en diens op hol geslagen chakra's. (SD)

Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector, wrijft met een campagne voor veilig internetbankieren een ongemakkelijke waarheid in het gezicht van wie online al te kwistig omspringt met details over zijn of haar leven. U stelt zich zo immers wel erg kwetsbaar op voor malafide personen. Zogenaamde waarzeggers, bijvoorbeeld. Erger zijn internetfrauders, waarschuwt Febelfin: "Ook internetfraudeurs kunnen meelezen en hier misbruik van maken. Zeker wanneer u uw bankkaartnummer doormailt of uw inloggegevens deelt, zet u de deur open voor misbruik."Wie niet zorgvuldig omspringt met privé-gegevens loopt dus ernstigere gevaren dan in het ootje genomen te worden door een of ander medium en diens op hol geslagen chakra's. (SD)