Verschillende Canadese media brengen het verbazingwekkende verhaal van Edgar Latulip. De mentaal gehandicapte man verdween op 2 september 1986 - hij was toen 21 - uit zijn verblijf in Kitchener, in de provincie Ontario.

De politie ging ervanuit dat Latulip, die reeds een zelfmoordpoging achter de rug had, de bus had genomen richting de Niagarawatervallen. Uiteindelijk bleek dat hij in St. Catharines afstapte, amper 120 kilometer van Kitchener, waar hij kort daarna bij een val een hoofdletsel opliep met als gevolg dat hij zijn geheugen verloor en niet meer wist wie hij was. De jongeman had ook geen bagage en medicatie bij zich.

Onder een andere identiteit leefde hij blijkbaar al die tijd in St. Catharines. Zijn familie heeft zich er na verloop van tijd bij neergelegd dat hij wellicht dood was.

Tot de man in januari plots flashbacks begon te krijgen en tegen een maatschappelijk werker vertelde dat hij dacht dat hij iemand anders was. Hij gaf de naam Edgar Latulip op en zo kwam aan het licht dat er een opsporingsbericht over hem bestond. Een DNA-test bevestigde zijn identiteit, de man is intussen 50.

'Wanneer iemand lang vermist is, dan betekent dat meestal dat ze niet gevonden willen worden of dat ze dood zijn,' vertelde Philip Gavin van de Niagara Regional Police aan CBC News. 'Maar dit heb ik nog nooit gehoord.'

Nog volgens de zender is Latulip nog niet herenigd met zijn familie, dat zal in de komende dagen gebeuren. (KVDA)

Verschillende Canadese media brengen het verbazingwekkende verhaal van Edgar Latulip. De mentaal gehandicapte man verdween op 2 september 1986 - hij was toen 21 - uit zijn verblijf in Kitchener, in de provincie Ontario. De politie ging ervanuit dat Latulip, die reeds een zelfmoordpoging achter de rug had, de bus had genomen richting de Niagarawatervallen. Uiteindelijk bleek dat hij in St. Catharines afstapte, amper 120 kilometer van Kitchener, waar hij kort daarna bij een val een hoofdletsel opliep met als gevolg dat hij zijn geheugen verloor en niet meer wist wie hij was. De jongeman had ook geen bagage en medicatie bij zich. Onder een andere identiteit leefde hij blijkbaar al die tijd in St. Catharines. Zijn familie heeft zich er na verloop van tijd bij neergelegd dat hij wellicht dood was.Tot de man in januari plots flashbacks begon te krijgen en tegen een maatschappelijk werker vertelde dat hij dacht dat hij iemand anders was. Hij gaf de naam Edgar Latulip op en zo kwam aan het licht dat er een opsporingsbericht over hem bestond. Een DNA-test bevestigde zijn identiteit, de man is intussen 50.'Wanneer iemand lang vermist is, dan betekent dat meestal dat ze niet gevonden willen worden of dat ze dood zijn,' vertelde Philip Gavin van de Niagara Regional Police aan CBC News. 'Maar dit heb ik nog nooit gehoord.'Nog volgens de zender is Latulip nog niet herenigd met zijn familie, dat zal in de komende dagen gebeuren. (KVDA)