De Brusselse schepen van Toerisme Philippe Close (PS) wil een glazen dak spannen over de Nieuwstraat in Brussel.

Close wil het debat openen om de handelsstraat om te vormen tot het grootste shoppingcentrum van Europa. Dat schrijven de kranten De Tijd en L'Echo.

Het budget wordt geschat op zeven miljoen euro. Aangezien dat geld er nog niet is, blijft het project voorlopig op de tekentafels van het architectenbureau Lowette liggen.

7.000 vierkante meter glas

Als het project uitgevoerd wordt, zal ongeveer 7.000 vierkante meter bedekt worden met glas. De Nieuwstraat is 500 meter lang en tussen de dertien en veertien meter breed. De overlapping zou gebeuren met behulp van een metalen structuur.

De Brusselse schepen van Toerisme Philippe Close (PS) wil een glazen dak spannen over de Nieuwstraat in Brussel. Close wil het debat openen om de handelsstraat om te vormen tot het grootste shoppingcentrum van Europa. Dat schrijven de kranten De Tijd en L'Echo. Het budget wordt geschat op zeven miljoen euro. Aangezien dat geld er nog niet is, blijft het project voorlopig op de tekentafels van het architectenbureau Lowette liggen. 7.000 vierkante meter glas Als het project uitgevoerd wordt, zal ongeveer 7.000 vierkante meter bedekt worden met glas. De Nieuwstraat is 500 meter lang en tussen de dertien en veertien meter breed. De overlapping zou gebeuren met behulp van een metalen structuur.