David Jones, een 44-jarige timmerman uit het Britse Crawley, zal vanaf 24 april ongeveer vier maanden samenwonen met veertig slangen. Zo wil hij het vorige record verbreken en geld inzamelen voor een lokaal ziekenhuis.

"Ik had het gevoel dat het moment gekomen was om eens iets ongewoons te doen in mijn leven." Met dit statement legde Jones zijn waanzinnig idee uit aan de Britse openbare omroep BBC.

Terwijl zijn vrouw doodsbang is van de dieren, zal Jones 121 dagen in een kamer leven met enkele van de meest gevaarlijke slangen ter wereld. In totaal zullen veertig cobra's, boomslangen, pofadders, groene en zwarte mamba's de timmerman gezelschap houden tijdens zijn verblijf.

Ongerust

Zijn recordpoging vindt plaats in Johannesburg in Zuid-Afrika waar ook het huidige record werd gevestigd. Toen leefde de Zuid-Afrikaan Martin Smith, alias "Mad Martin", 113 dagen met slangen zonder gebeten te worden.

Vorig jaar probeerde een andere waaghals dat record te breken. Maar hij kon het niet zo goed vinden met een pofadder en ontsnapte maar net aan een amputatie van zijn been.

Het verhaal van deze man maakt Jones niet bang maar hij geeft wel toe dat hij ongerust is. "Niet enkel omdat het om giftige slangen gaat en de kans reëel is dat ik in het ziekenhuis beland, maar ook omdat ik mijn vrouw en zoon vier maanden moet achterlaten", aldus Jones die met zijn stunt geld wil inzamelen voor een lokaal ziekenhuis.

David Jones, een 44-jarige timmerman uit het Britse Crawley, zal vanaf 24 april ongeveer vier maanden samenwonen met veertig slangen. Zo wil hij het vorige record verbreken en geld inzamelen voor een lokaal ziekenhuis. "Ik had het gevoel dat het moment gekomen was om eens iets ongewoons te doen in mijn leven." Met dit statement legde Jones zijn waanzinnig idee uit aan de Britse openbare omroep BBC. Terwijl zijn vrouw doodsbang is van de dieren, zal Jones 121 dagen in een kamer leven met enkele van de meest gevaarlijke slangen ter wereld. In totaal zullen veertig cobra's, boomslangen, pofadders, groene en zwarte mamba's de timmerman gezelschap houden tijdens zijn verblijf. Ongerust Zijn recordpoging vindt plaats in Johannesburg in Zuid-Afrika waar ook het huidige record werd gevestigd. Toen leefde de Zuid-Afrikaan Martin Smith, alias "Mad Martin", 113 dagen met slangen zonder gebeten te worden. Vorig jaar probeerde een andere waaghals dat record te breken. Maar hij kon het niet zo goed vinden met een pofadder en ontsnapte maar net aan een amputatie van zijn been. Het verhaal van deze man maakt Jones niet bang maar hij geeft wel toe dat hij ongerust is. "Niet enkel omdat het om giftige slangen gaat en de kans reëel is dat ik in het ziekenhuis beland, maar ook omdat ik mijn vrouw en zoon vier maanden moet achterlaten", aldus Jones die met zijn stunt geld wil inzamelen voor een lokaal ziekenhuis.