Een Chinese boer heeft een peer uitgevonden in de vorm van een baby-Boeddha.

Gao Xianzhang heeft dit seizoen in het noorden van China 10.000 peertjes gecreëerd die de vorm van een baby-Boeddha hebben. De boer deed er zes jaar over om zijn goddelijke peertjes, die elk afzonderlijk in een mal groeien, te perfectioneren.

De Chinezen zijn, ondanks de hoge kostprijs (6 euro per peer) dol op de vruchten. "Mensen vinden de peertjes schattig en denken dat ze geluk zullen brengen", zegt Xianzhang.

Lelijk mag

De boer wil nu zijn uitvinding in Europa invoeren. Gelukkig voor hem heeft de Europese Unie onlangs opnieuw 'lelijk' fruit en groenten toegelaten. Kromme komkommers, cilindervormige meloenen en vierkante watermeloenen mogen opnieuw binnen de EU verkocht worden. Groenten en fruit moesten tot voor kort voldoen aan specifieke normen wat betreft hun vorm, kleur en afmetingen.

Een Chinese boer heeft een peer uitgevonden in de vorm van een baby-Boeddha.Gao Xianzhang heeft dit seizoen in het noorden van China 10.000 peertjes gecreëerd die de vorm van een baby-Boeddha hebben. De boer deed er zes jaar over om zijn goddelijke peertjes, die elk afzonderlijk in een mal groeien, te perfectioneren. De Chinezen zijn, ondanks de hoge kostprijs (6 euro per peer) dol op de vruchten. "Mensen vinden de peertjes schattig en denken dat ze geluk zullen brengen", zegt Xianzhang.Lelijk mag De boer wil nu zijn uitvinding in Europa invoeren. Gelukkig voor hem heeft de Europese Unie onlangs opnieuw 'lelijk' fruit en groenten toegelaten. Kromme komkommers, cilindervormige meloenen en vierkante watermeloenen mogen opnieuw binnen de EU verkocht worden. Groenten en fruit moesten tot voor kort voldoen aan specifieke normen wat betreft hun vorm, kleur en afmetingen.