De tabaksproducent, waarvan de naam voorlopig geheim wordt gehouden, heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de dienst Volksgezondheid. Dat signaleert het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) en het nieuws wordt bevestigd door Volksgezondheid.

Blauwe rook

De tabaksproducent diende een aanvraag in voor drie nieuwe stoffen. De eerste, E133, is een kleurstof die voor blauwe rook zorgt, waarmee de producent volgens het OIVO voornamelijk jongeren wil verleiden.

Laxerend effect De tweede stof, E418, heeft een laxerend effect. Sommige mensen grijpen immers naar een sigaret om naar het toilet te kunnen gaan en E418 helpt daarbij. Bijkomend effect is dat de stof de smaak van tabak versterkt en de bitterheid vermindert, wat eveneens kan helpen om jongeren te verleiden.

Hongerstillend

De laatste stof waarvoor een aanvraag werd ingediend, is MCT of Medium Chain Triglyceriden, een hongerstiller. Volgens OIVO zal die toevoeging het idee versterken dat roken helpt om het hongergevoel te onderdrukken en te vermageren.

Volksgezondheid bevestigt dat de aanvraag is ingediend op 23 mei. De Hoge Gezondheidsraad heeft drie maanden de tijd om zich over het dossier te buigen en een advies uit te brengen aan de minister. (Belga/SD)

De tabaksproducent, waarvan de naam voorlopig geheim wordt gehouden, heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de dienst Volksgezondheid. Dat signaleert het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) en het nieuws wordt bevestigd door Volksgezondheid. Blauwe rook De tabaksproducent diende een aanvraag in voor drie nieuwe stoffen. De eerste, E133, is een kleurstof die voor blauwe rook zorgt, waarmee de producent volgens het OIVO voornamelijk jongeren wil verleiden. Laxerend effect De tweede stof, E418, heeft een laxerend effect. Sommige mensen grijpen immers naar een sigaret om naar het toilet te kunnen gaan en E418 helpt daarbij. Bijkomend effect is dat de stof de smaak van tabak versterkt en de bitterheid vermindert, wat eveneens kan helpen om jongeren te verleiden. Hongerstillend De laatste stof waarvoor een aanvraag werd ingediend, is MCT of Medium Chain Triglyceriden, een hongerstiller. Volgens OIVO zal die toevoeging het idee versterken dat roken helpt om het hongergevoel te onderdrukken en te vermageren. Volksgezondheid bevestigt dat de aanvraag is ingediend op 23 mei. De Hoge Gezondheidsraad heeft drie maanden de tijd om zich over het dossier te buigen en een advies uit te brengen aan de minister. (Belga/SD)