De militante bioloog en religiecriticus Richard Dawkins heeft zich met een opmerking over ongeboren baby's met het syndroom van Down heel wat kritiek op de hals gehaald. 'Aborteer het en probeer opnieuw', antwoordde de Britse auteur een vrouw op het sociale netwerk Twitter. De vrouw had Dawkins verteld over een dilemma van een zwangere moeder. 'Het zou immoreel zijn het in de wereld te brengen, als je de keuze hebt', klonk het nog.

Op zijn blog verduidelijkte Dawkins dat het niet om een aanbeveling ging, maar enkel om wat hij zelf in zo'n geval zou doen.

Moeders en een vereniging die mensen met het syndroom verenigt, reageerden geërgerd. De vereniging schreef dat betrokkenen een bevredigend leven kunnen leiden en kunnen bijdragen tot de maatschappij.

Het thema is opnieuw in de schijnwerpers gekomen nadat een Australisch paar een baby in de steek had gelaten, dat met het syndroom ter wereld was gekomen. Een draagmoeder in Thailand had het kind gebaard. (Belga/WB)

De militante bioloog en religiecriticus Richard Dawkins heeft zich met een opmerking over ongeboren baby's met het syndroom van Down heel wat kritiek op de hals gehaald. 'Aborteer het en probeer opnieuw', antwoordde de Britse auteur een vrouw op het sociale netwerk Twitter. De vrouw had Dawkins verteld over een dilemma van een zwangere moeder. 'Het zou immoreel zijn het in de wereld te brengen, als je de keuze hebt', klonk het nog.Op zijn blog verduidelijkte Dawkins dat het niet om een aanbeveling ging, maar enkel om wat hij zelf in zo'n geval zou doen. Moeders en een vereniging die mensen met het syndroom verenigt, reageerden geërgerd. De vereniging schreef dat betrokkenen een bevredigend leven kunnen leiden en kunnen bijdragen tot de maatschappij. Het thema is opnieuw in de schijnwerpers gekomen nadat een Australisch paar een baby in de steek had gelaten, dat met het syndroom ter wereld was gekomen. Een draagmoeder in Thailand had het kind gebaard. (Belga/WB)