Amerikanen reizen steeds vaker naar België en ze spenderen daar ook meer geld aan. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaans departement voor Handel eerder deze week verspreidde. Het aantal Belgen dat naar de Verenigde Staten trekt, vermindert dan weer, zegt de Associatie van Belgian Tour Operators (ABTO).

In 2010 boekten de Belgen en de Luxemburgers samen voor 865 miljoen dollar (607 miljoen euro) aan reizen naar de Verenigde Staten. Dat is 5 procent minder dan in 2009. De Amerikanen die richting België en het Groothertogdom Luxemburg kwamen, gaven dan weer 8 procent meer uit dan het jaar voordien. Het gaat om 307 miljoen dollar (215 miljoen euro).

Hype Verenigde Staten voorbij?

In tegenstelling tot de voorbije jaren lijken de Verenigde Staten niet meer in trek als reisbestemming bij de Belgen. In de periode van oktober 2010 tot maart 2011 ging 4,9 procent minder vakantiegangers naar de Verenigde Staten dan in dezelfde periode het jaar voordien. De vooruitzichten voor de zomervakanties van 2011, van maart tot oktober, beloven weinig beterschap. Op 30 april waren er volgens de touroperators 18 procent minder reserveringen in vergelijking met vorig jaar. De hoge brandstofstoeslagen voor lange vluchten zouden aan de basis liggen van de dalende populariteit van het Noord-Amerikaanse continent. (Belga/INM)

Amerikanen reizen steeds vaker naar België en ze spenderen daar ook meer geld aan. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaans departement voor Handel eerder deze week verspreidde. Het aantal Belgen dat naar de Verenigde Staten trekt, vermindert dan weer, zegt de Associatie van Belgian Tour Operators (ABTO). In 2010 boekten de Belgen en de Luxemburgers samen voor 865 miljoen dollar (607 miljoen euro) aan reizen naar de Verenigde Staten. Dat is 5 procent minder dan in 2009. De Amerikanen die richting België en het Groothertogdom Luxemburg kwamen, gaven dan weer 8 procent meer uit dan het jaar voordien. Het gaat om 307 miljoen dollar (215 miljoen euro). Hype Verenigde Staten voorbij? In tegenstelling tot de voorbije jaren lijken de Verenigde Staten niet meer in trek als reisbestemming bij de Belgen. In de periode van oktober 2010 tot maart 2011 ging 4,9 procent minder vakantiegangers naar de Verenigde Staten dan in dezelfde periode het jaar voordien. De vooruitzichten voor de zomervakanties van 2011, van maart tot oktober, beloven weinig beterschap. Op 30 april waren er volgens de touroperators 18 procent minder reserveringen in vergelijking met vorig jaar. De hoge brandstofstoeslagen voor lange vluchten zouden aan de basis liggen van de dalende populariteit van het Noord-Amerikaanse continent. (Belga/INM)